Calafell celebra la V Fira del Terròs, el mercat rural i oficis tradicionals

Per . Actualitzat el

Calafell celebra aquest cap de setmana, de l’1 al 3 de maig, la Fira del Terròs, un mercat rural i oficis tradicionals, amb el qual evoca les seves arrels agrícoles. A les 11h. del matí, els Bandolers del Ball de Serrallonga ja han començat a fer sonar els trabucs, amb els qual han donat inici a aquest mercat, que recrea la manera de viure al camp dels segles XIX i XX.

Per això, des d’avui i fins diumenge, el nucli de Calafell Poble s’omple de verdulaires, masovers, lleteres, pagesos, pescadors, traginers, i animals de granja. A més, també es pot passejar amb rucs, fer munyir vaques, confeccionar pa, i veure l’exposició d’eines del camp, o l’exhibició d’oficis antics com les teixidores, les puntaires, l’espardenyer, el matalasser, el cisteller, el ferrer, el torner, etc. D’aquesta manera, els visitants de la fira tenen l’oportunitat de conèixer de ben a prop quins eren els costums i feines tradicionals de la vida al camp en aquella època.

L’alcalde de Calafell, Joan Olivella, acompanyat de la regidora de Cultura, Sandra Suàrez, i altres regidors del consistori, han fet aquest matí un recorregut per aquest mercat, en el transcurs del qual han visitat les diferents parades que conformen la Fira del Terròs, que enguany ja arriba a la cinquena edició.

El mercat també està ambientat amb músics de teatre i de carrer, concerts, balls i danses, jocs de carrer, i també hi ha tallers participatius, i un circuit d’aventura. A més, en el transcurs de la fira també se serviran dinars típics de l’època, com Ranxet de la iaia i Arròs de la vinya, i es podran fer degustacions de vins, vermuts i cerveses.

Presentació del documental ‘Vi o diversitat. Biodiversitat i vinyes al Penedès’

Amb motiu de la celebraió de la Fira del Terròs, aquesta tarda, a les 19.30h. es presenta el documental “Vi o diversitat. Biodiversitat i vinyes al Penedès”, a càrrec de Joan Guasch i Pep Guasch. Organitza: Amics del Patrimoni de Calafell