Piscina, un petit oceà guanya el Serra d’Or infantil

El llibre de l’editorial tarragonina ‘Un mitjó diferent a cada peu’ rep el prestigiós guardó

Per . Actualitzat el

El Palau Moja de Barcelona ha acollit aquest dimecres al migdia la 49a edició dels Premis Crítica Serra d’Or, que ha estat presidida per l’Abat de Montserrat, Josep Maria Soler. Les obres premiades corresponen a les més destacades de les publicades l’any 2014, sense que s’hagin presentat a concurs. Els Premis Crítica Serra d’Or no tenen dotació econòmica i consisteixen essencialment en la proclamació del veredicte i en el lliurament d’una serreta d’or de solapa atorgada pel director de Publicacions de l’Abadia de Montserrat (PAMSA) i de la revista Serra d’Or, Josep Massot i Muntaner.

Jordi Coca ha estat guardonat amb el Premi Crítica Serra d’Or 2015 de novel·la per l’obra El diable i l’home just (Galaxia Gutenberg). Francesc Parcerisas s’ha endut el de Poesia per Seixanta-un poemes (Quaderns Crema); Francesc Serés el de Narració per La pell de la frontera (Quaderns Crema). Llàtzer Garcia pel millor text de teatre català amb La pols; Lucrecia de Joan Ramis i Ramis dirigida per Sergi Marí com a millor espectacle teatral i la companyia Teatre d’Enjòlit.

En la 49a edició dels premis Crítica Serra d’Or 2015, també s’ha guardonat en la categoria d’Humanitats l’obra La formació d’una identitat. Una història de Catalunya, de Josep Fontana, publicada per Eumo.

Finalment, en la categoria Literatura infantil i juvenil destaquen Un mitjó diferent a cada peu, amb text de Joan Calçotets (pseudònim de Joan Rioné) i il·lustració d’Armand, que s’emporten l’Infantil; Miquel Duran ha estat premiat amb el de creació Juvenil per Més o menys jo i Jordi Quera ha aconseguit el de coneixements juvenils per Anem d’excursió per Catalunya. 30 excursions per a nois i noies.

Un premi amb regust tarragoní

Cal destacar que tots els processos creatius i tècnics d’aquest llibre s’han realitzat a Tarragona (escriptura, il·lustració, edició, impressió…) Així l’escriptor n’és nascut i resident, l’il·lustrador hi viu des de fa molts anys i l’editorial té la seu a la ciutat.

Un mitjó diferent a cada peu

Un mitjó diferent a cada peu són dues narracions que esdevenen una. A la primera coneixerem a una noia lliure, original i divertida. A la segona a un noi gris, equànime i avorrit. Però a mig camí (com per capritx de la vida…) potser es troben, potser es miren i potser, enlloc d’un final, trobem l’inici d’una dolça història d’amor.

Piscina, un petit oceà és un projecte editorial nascut a Tarragona i especialitzat en àlbums il·lustrats per a tots públics. Altres propostes de l’editorial ja han rebut reconeixements com és el cas de Formigues a la cuina que fou seleccionat com a un dels millors llibres 2013 pel Consell Català de Literatura Infantil i Juvenil o Carrer del Mar que fou guardonat amb el Premi Liberisliber xic 2014 a la Fira d’Editors Independents de Besalú.