L’Assemblea General de l’AEQT reelegeix Jesús Loma-Ossorio com a president

El cost de l’energia i el tercer fil entre els principals reptes d’aquest mandat

Per . Actualitzat el

La Casa Canals de Tarragona ha estat aquesta tarda l’escenari de l’Assemblea General de l’AEQT. En aquesta assemblea, el fins ara president Jesús Loma-Ossorio, director de Bayer Material Science a la regió ibèrica, ha estat reelegit com a màxima autoritat de l’Associació. Loma-Ossorio afronta el seu segon mandat, després que durant l’anterior legislatura substituís Joan Pedrerol en el càrrec.

L’Assemblea s’ha iniciat a les 17h i ha comptat amb la presència de l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, qui ha donat la benvinguda als assistents. Ballesteros, en la seva salutació, fet incís en el paper de la indústria química en la ciutat i en el territori, en general. L’alcalde ha posat de manifest que, en aquests anys de crisi econòmica, els territoris amb un fort pes industrial han demostrat l’estabilitat que una activitat econòmica com aquesta comporta. Josep Fèlix Ballesteros ha allargat la mà per seguir treballant en aspectes claus com són el cost de l’energia o el tercer fil.

L’AEQT, després de celebrar les darreres assemblees a Salou, Vila-seca La Canonja i a La Pobla de Mafumet, ha volgut seguir apropant els actes de l’Associació als diferents municipis que acullen indústria química. Amb aquets compromís ha dut a terme avui l’acte en un espai històric de la ciutat de Tarragona, un fet que vol seguir repetint en el futur en les altres poblacions del territori on el sector està implantat.

A més de la renovació de càrrecs, l’assemblea ha servit per fer balanç del darrer exercici, el de 2014. Després dels informes de presidència i de direcció general, els presidents de les set comissions de treball, un a un, han repassat els projectes que han ocupat el 2014. S’han repassat les comissions d’Activitats Portuàries i Logística, de Comunicació, d’Energia, de Medi Ambient, de Seguretat, la Sociolaboral i la de Territori. A més, també s’ha fet balanç d’altres projectes com ChemMed Tarragona, el clúster; o el Grup Directiu entre AEQT i AEST, l’associació de les empreses de serveis i manteniment. Han assistit i han presentat els seus projectes, en concepte de convidats, com és habitual, els representants d’Aitasa i dels Parcs Químics de Seguretat, dues entitats molt relacionades amb l’activitat de la Indústria Química de Tarragona.