ERC presenta una candidatura formada per «persones preparades, honestes i compromeses amb el país»

Ricomà alerta que «PSC, PP i C’s llegiran en clau espanyolista» els resultats del 24 de maig

Per . Actualitzat el

El Pati del Teatre Metropol s’ha omplert de gom a gom aquest dimecres 29 d’abril en l’acte de presentació de la candidatura d’Esquerra Republicana de Catalunya-Moviment d’Esquerres-Moviment Demòcrata Català (ERC-MES-MDC) a les eleccions municipals de Tarragona. Ha estat un acte conduït per Òscar de los Rios, amb música, a càrrec de Virolla, i també poesia, amb Àlvar Roda, però en què els grans protagonistes han estat els trenta membres de la candidatura -27 titulars i 3 suplents-.

Després de l’actuació musical inicial, els candidats Mònica Alabart, Xavi Puig, Jordi Fortuny i Laura Castel -que ocupen els llocs del segon al cinquè- han conversat sobre la candidatura i els principals eixos del programa electoral. Després han anat pujant els altres membres de la llista amb parelles, presentant les propostes d’ERC-MES-MDC en diferents temes que afecten la ciutat de Tarragona.

Finalment, acompanyat per una versió instrumental de la cançó Pau dels Pets, ha pujat a l’escenari del Pati del Metropol el candidat a l’alcaldia, Pau Ricomà, que ha definit la candidatura que encapçala com «la que havia somiat fa temps» i que està formada per «persones preparades, honestes i compromeses amb el país». Ricomà ha afirmat que les eleccions municipals del 24 de maig «són la darrera oportunitat perquè Tarragona formi part, o no, del procés independentista» i ha advertit que «PSC, PP i Ciutadans interpretaran amb clau espanyolista els resultats dels comicis». Ha fa fet referència a l’acte unionista que s’estava celebrant al mateix temps per part de Societat Civil Catalana, amb la presència del socialista Javier Villamayor, que tot indica que serà el successor de Ballesteros; Rubén Viñuales, alcaldable de Tarragona per Ciutadans i Alejandro Fernández, alcaldable de Tarragona pel PP.

Ricomà ha estat molt crític amb el tracte de l’Estat espanyol a la ciutat de Tarragona i l’ha acusat de no estar ajudant en res perquè l’organització dels Jocs del Mediterrani puguin seguir endavant. També ha fet referència al Mercat Central, dient que el PP no va donar uns diners que l’antic Govern del PSOE havia promès, cosa que ha provocat el gran endarreriment de les obres.

L’alcaldable republicà ha destacat que, entre les seves prioritats, està convertir Tarragona en una ciutat-regió i segona ciutat de la república catalana. També obrir l’Ajuntament i impulsar la participació de la ciutadania i fer un ajuntament obert sense cap ombra de clientelisme i corrupció, a més de garantir el benestar de la ciutadania amb uns serveis públics de qualitat. Ricomà s’ha compromès que en el primer ple portarà la moció perquè Tarragona s’adhereixi a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).