El Museu del Port inaugura el nou Espai Setge de Tarragona 1811-1813

S’emmarca en els esdeveniments que es van produir a la ciutat durant la Guerra del Francès

Per . Actualitzat el

El Museu del Port incorpora un nou espai, l’Espai Setge de Tarragona 1811-1813, que es va inaugurar dimarts amb l’investigador anglès Adam Quigley, que va pronunciar la conferencia Successos de l’artilleria en els assetjaments de Tarragona 1811 y 1813.

La directora de Relacions Institucionals i Comunicació del Port de Tarragona, Montse Adan, va obrir l’acte i va destacar que el Port de Tarragona té un compromís amb nous projectes com aquest, ja que es contribueix a dotar de més contingut històric tarragoní als espais de Tarragona, com en aquest cas el Museu del Port. Tot seguit, es va donar pas a Elies Torres, president de l’Associació Cultural Projecte Tarragona 1800; Josep Ramon Tules Armela, membre de la Junta de l’Associació Cultural Projecte Tarragona 1800.

El Nou Espai Setge s’emmarca en els esdeveniments que es van produir a Tarragona entre 1810-1814 durant la Guerra del Francès. Entre 1810 i 1811 van arribar al Port de Tarragona 80 vaixells que van desembarcar homes, armament, queviures i diners per a la guerra. A la vegada, es va aprofitar per fer exportacions agrícoles, el que suposà un augment de l’activitat comercial i el port va esdevenir un port comercial de tràfic.

Aquest nou espai també recorda com amb l’ocupació francesa es van organitzar companyies civils per ajudar a l’artilleria de l’exèrcit espanyol, el que es coneix com les Milícies Urbanes de Tarragona.

Gràcies a la col•laboració entre l’Associació Cultural Projecte 1800 i el Port de Tarragona, a dia d’avui el Museu del Port incorpora un nou espai històric que permet al visitant conèixer una mica més, la història de Tarragona i del seu port. Entre els objectes s’hi podrà observar una rèplica de l’artilleria de l’època que forma part del fons patrimonial del Port de Tarragona.