XXV Jornada d’actualització de rehabilitació i medicina física

La jornada, organitzada conjuntament pels hospitals Santa Tecla, Joan XXIII i Pius de Valls, reuneix un centenar de professionals al Seminari de la ciutat

Per . Actualitzat el

El passat divendres 24 d’abril, el Seminari de Tarragona va acollir la XXV Jornada d’actualització de Rehabilitació i medicina física, que va reunir un centenar de professionals d’arreu de Catalunya. La 25a edició d’aquesta jornada, impulsada per la Societat Catalana de Medicina Física i Rehabilitació, ha estat organitzada conjuntament pels hospitals de Santa Tecla i Joan XXIII de Tarragona i el Pius de Valls i  ha destacat per l’alt nivell científic i la valoració molt positiva dels assistents.

La doctora Elena Calero, cap de servei de rehabilitació de la Xarxa de Santa Tecla i membre del comitè organitzador, destaca precisament «l’alt nivell científic de les ponències que s’han presentat» com una de les principals conclusions d’aquesta jornada, que es desenvolupa cada any en una ciutat catalana. «Aquest any ha estat el torn de Tarragona i des de la Xarxa de Santa Tecla hem unit esforços amb els companys del Joan XXIII i el Pius de Valls per bastir un programa que satisfés les expectatives dels assistents», assegura Calero.

El programa es va desenvolupar al llarg de tot el dia i va incloure diferents comunicacions, taules rodones i tallers pràctics al voltant de determinats temes d’interès, com ara la  rehabilitació de lesions del nervi perifèric o el tractament ortopèdic de l’escoliosi, entre altres. «Les jornades pretenen ser una revisió actualitzada d’aquelles qüestions que interessen o preocupen els rehabilitadors, per aquest motiu els temes de les ponències i tallers els decideix el comitè organitzador, d’acord amb el criteri de posar en comú coneixements i experiències que contribueixin a una millor formació dels congressistes», explica la doctora Calero.

A banda del vessant científic i dels resultats positius d’aquesta posada en comú, la facultativa també destaca «l’estreta col·laboració que hem mantingut els representants dels tres centres de la demarcació, un exemple de la coordinació entre centres hospitalaris que s’ha posat en marxa atots els nivells i que sens dubte ens beneficia a tots», afirma.

D’altra banda, segons la cap de servei també cal agrair la tasca realitzada per la secretaria tècnica (Grup Reunions i Ciència) i el suport de les empreses col·laboradores. L’esdeveniment, va finalitzar amb la visita guiada a la Tarragona romana, proporcionada per l’Ajuntament de Tarragona, per part dels assistents, els quals van valorar molt positivament aquesta jornada.