Mig milió de vehicles sortiran de Barcelona per l’1 de Maig

Un total de 1.673 agents dels Mossos d’Esquadra vetllaran per garantir la seguretat viària i la mobilitat

Per . Actualitzat el

El Servei Català de Trànsit (SCT), en col·laboració amb la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra, engegarà un dispositiu especial de circulació amb motiu de la festivitat de l’1 de Maig a partir de les 15.00 h d’aquest dijous, 30 d’abril, i fins a les 24.00 h de diumenge, 3 de maig.

Aquest és el primer cap de setmana prolongat per un dia festiu després de les vacances de Setmana Santa i marca la transició entre la mobilitat hivernal i la pròpia de l’estiu: la temporada d’esquí ha finalitzat i les temperatures, cada cop més elevades, afavoreixen els desplaçaments cap a destins costaners respecte dels d’interior. Tot i això cal tenir en compte que la mobilitat es pot veure condicionada per les incidències meteorològiques.

En total, l’SCT preveu que prop de 495.000 vehicles sortiran de l’àrea metropolitana de Barcelona durant l’operació sortida de dijous a la tarda i al llarg de divendres al matí, gairebé un 4% més que en el mateix període festiu de l’any passat. La tornada cap a la zona d’influència de la capital catalana concentrarà sobretot durant la tarda de diumenge i s’espera una afluència de 230.000 vehicles.

Efectius tècnics i humans desplegats amb motiu de la festivitat de l’1 de Maig de 2015

Per a la gestió i el control de la mobilitat amb motiu d’aquesta festivitat de l’1 maig, els efectius tècnics i humans que l’SCT desplega són:

· Aproximadament 120 km de mesures de circulació instal·lades
· 3 mitjans aeris de seguiment de dispositius (2 helicòpters i 1 avió bimotor)
· 7 tècnics de gestió de trànsit al CIVICAT
· 4 tripulants de vol, operadors i tècnics de gestió de trànsit

A més, en el transcurs d’aquest cap de setmana, un total de 1.673 agents dels Mossos d’Esquadra vetllaran per garantir la seguretat viària i la mobilitat a la xarxa viària de Catalunya. Aquests efectius s’encarregaran de la vigilància i regulació del trànsit, informant de les incidències que hi pugui haver, atenent les incidències que dificultin la mobilitat, i prevenint accidents i infraccions mitjançant la seva presència continuada a la xarxa viària catalana. També se n’intensificarà la presència a les vies principals, així com a les àrees de servei i de descans de les autopistes.

Hi haurà controls i vigilància específica a les vies secundàries atès que és on es produeixen la majoria d’accidents de trànsit. Els Mossos preveuen establir, en les vies de màxima mobilitat i vies secundàries, un total de 1.270 controls, que seran:

· 371 controls d’alcoholèmia i drogues
· 176 controls de distraccions
· 341 controls per revisar les mesures de seguretat passiva
· 186 controls en relació amb transports
· 196 controls de velocitat excessiva o inadequada