Èxit a la 2a edició de la Jornada sobre la Reproducció Assistida a la demarcació

Per . Actualitzat el

La Clínica Biogest va celebrar la passada setmana la segona edició de la Jornada sobre la Reproducció Assistida a la demarcació de Tarragona amb prop de 50 assistents.

El Dr. Jordi Aragonès, director de Biogest i director adjunt de Ginecologia i Obstetrícia de l’Hospital Sant Joan de Reus, ha destacat en la seva explicació sobre les causes per les quals les parelles no poden tenir un fill, que «en aquests moments, un percentatge molt important, proper al 50%, de la reproducció assistida que es fa, s’usen òvuls de donants». Per aquest motiu, ha recomanat la preservació de la fertilitat davant el retard, cada vegada més freqüent, de la maternitat.

També ha remarcat la permissivitat de la llei espanyola de reproducció assistida i la seva alta efectivitat, motius pels quals «molts estrangers vénen al nostre país a fer-se aquí els tractaments».

A continuació, les biòlogues Dra. Míriam Balañà i Dra. Carolina Mata han explicat al públic els diferents tractaments de reproducció assistida, amb el suport d’imatges il·lustratives. I després s’ha realitzat el torn de preguntes.

La novetat d’enguany és que la jornada ha tingut lloc a la mateixa clínica per tal que, la comunicació amb l’equip mèdic fos més propera i, per tal que després de la sessió, les parelles o dones interessades poguessin  parlar amb més detall amb els membres de l’equip de Biogest. De fet, una vegada acabada la jornada, tots els assistents, han pogut mantenir una consulta privada amb l’equip.

La jornada ha posat especial èmfasi també amb les mares que decideixen tenir el fill soles i/o les parelles de dones que desitgen ser mares.