El concurs de focs artificials comença l’1 de juliol amb la Pirotècnia Zaragozana

S’allargarà fins al 4 i inclourà les actuacions d’empreses de València, Castelló i Itàlia

Per . Actualitzat el

La 25a edició del Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona que avui es presenta i que durarà quatre dies comptarà enguany amb la participació d’una pirotècnia estrangera, concretament una italiana, una de Saragossa, una de Castelló i una de València. Se celebrarà de l’1 al 4 de juliol a les 22.30h.

Aquest matí s’ha dut a terme la roda de premsa de presentació i sorteig de l’ordre de les pirotècnies; així com la presentació de la imatge del cartell d’enguany que és obra del dissenyadora tarragonina Noemí Rossell.

Per al concurs d’aquest 2015 s’han presentat un total de 15 empreses, 10 d’estatals i 5 d’estrangeres i la tria de les definitives s’ha fet una vegada a càrrec d’una comissió tècnica i seguint la normativa del concurs.

El resultat del sorteig és el següent:

Dimecres 1 de juliol: PIROTECNIA ZARAGOZANA S.A. Saragossa

Dijous 2 de juliol: PIROTECNIA HERMANOS CABALLER S.L. Burjassot (València)

Divendres 3 de juliol: PIROTECNIA TOMAS S.L. Benicarló (Castelló)

Dissabte 4 de juliol: A.P.E. PARENTE ROMUALDO Bergantino (Italia)

El Concurs segueix rebent el suport dels col·laboradors de passades edicions com són els Ajuntaments de Granollers i Bilbao, amb qui el concurs de Tarragona comparteix part dels premis i premiats; dels patrocinadors Repsol i EMATSA i de l’Associació de Restauradors de la Part Alta que manté els seus Sopars sota els Focs, al passeig de les Palmeres per 7è any consecutiu.

RELACIÓ D’EMPRESES PARTICIPANTS I DIES

Dimecres 1 de juliol:

PIROTECNIA ZARAGOZANA S.A.. Zaragoza

Empresa fundada el 1860, és un dels referents de la fabricació de pirotècnia a l’estat espanyol. A dia d’avui els seus productes s’exporten a gran nombre de països de la Unió Europea i Amèrica. La seva dilatada participació a concursos estatals i internacionals fa que el seu prestigi com a creadora i productora d’espectacles sigui molt important. Els concursos de Pamplona, Burgos, Bilbao, Blanes i Donosti i Tarragona son nomès algunes de les principals places on ha exhibit el seu bon fer pirotècnic. Va ser la pirotècnia guanyadora l’any 2011

Quantitat de massa pirotècnica que dispararan: 482 Kg

Dijous 2 de juliol:
PIROTECNIA HERMANOS CABALLER S.L. Burjassot (València)
Empresa lligada familiarment a la nissaga de pirotècnics Caballer i que arrenca el 1880 a València. Pirotecnia Hermanos Caballer combina els conceptes més tradicionals dels espectacles de focs artificials amb la tecnologia més d’avanguarda. Serà la seva segona participació al nostre Concurs. Ha participat als principals concursos pirotècnics de l’estat, recollint importants distincions i guardons.
Quantitat de massa pirotècnica que dispararan: 878Kg

Divendres 3 de juliol:

PIROTECNIA TOMAS S.L. Benicarló (Castelló)

Aquesta jove pirotècnia fundada el 1994 amb l’objectiu principal de dissenyar i crear tot tipus d’espectacles pirotècnics, vindrà a participar al nostre concurs per segona vegada. Ha disparat a places importants del món de la pirotècnia com València, Castelló, Burgos, Tarragona i Pamplona. Del 1996 ha disparat diverses mascletaes a la Plaça de l’Ajuntament de València.

Quantitat de massa pirotècnica que dispararan: 1.081Kg

Dissabte 4 de juliol:
A.P.E. PARENTE ROMUALDO Bergantino (Italia)
Empresa de gran renom entre l’importantísssim sector pirotècnic italià. El seus focs artificials de fabricació artesanal han estat presents en les nombroses celebracions pirotècniques d’Itàlia. Ha participat també als principals festivals de focs artificials d’arreu del món obtenint nombrosos premis i distincions. Va guanyar el nostre concurs l’any 2008.

Quantitat de massa pirotècnica que dispararan: 898Kg

 

PREMIS EN METÀL·LIC I TROFEUS

• 1er. premi.- Trofeu “Venus Ciutat de Tarragona”, document acreditatiu i adjudicació dels espectacles públics de focs artificials durant les Festes de Santa Tecla de 2015 per valor de 26.000 € IVA inclòs.

• 2on. premi.-Trofeu “Venus Ciutat de Tarragona” i document acreditatiu.

• Premi especial “Festa Major de Granollers-Trofeu Blancs i Blaus”, atorgat per l’Ajuntament de Granollers, i adjudicació a l’empresa de la península Ibèrica millor classificada, la realització dels espectacles de focs artificials de la Festa Major de la ciutat de Granollers 2015, per un valor de 15.000 € el Castell de Focs i 2.999€ les tronades.

• Premi especial “Villa de Bilbao – Bilboko Hiria”, El guanyador del XXV Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona guanyarà el dret de participar a l’edició del Concurs de Bilbao l’any 2016. Tanmateix l’empresa guanyadora a Bilbao aquest 2015 participarà directament al concurs tarragoní de l’any que ve.

 

cartell2015