Cal Quim, amb el jove emprenedor Josep Maria Casadesús, participa a les Jornades de la Canana

Per . Actualitzat el

Josep Maria Casadesús va néixer a Artés, a prop de Manresa, a la comarca del Pla de Bages. La seva família no es dedicava a la restauració però ell portava la cuina a la sang i, ja de molt petit, amb 7 o 8 anys, li agradava ajudar la seva mare en els fogons i tenia molt clar que volia ser cuiner.
Per això va decidir orientar els seus estudis en aquest terreny i el 2006 va anar a estudiar a l’Escola d‘Hostaleria Joviat, de Manresa, on es va graduar com a tècnic de cuina i en serveis de restauració, especialitzat en pastisseria i confiteria. Finalment, va acabar com a Tècnic Superior en Direcció de Cuina i Gastronomia.

Amb 23 anys, buscava fer realitat el seu somni i per Internet va veure que el restaurant Cal Quim, situat davant mateix de la magnífica platja de Torredembarra, es traspassava per jubilació del seu propietari. No ho va dubtar un moment i el jove emprenedor inicià la seva gran aventura l’1 de novembre de 2014.

Manté el nom de l’establiment afegint-hi el seu, de manera que el restaurant ara es diu Cal Quim de Josep Maria Casadesús. L’establiment segueix la línia de cuina que durant dècades ha popularitzat el restaurant, oferint peix i marisc a primera línia de mar i cuina marinera amb productes de la zona i de temporada, ja que la matèria primera prové de Torredembarra i de Tarragona fonamentalment.

Un jove i diligent equip, encapçalat per Isabel Díaz com a directora de sala, li dóna suport al menjador i a la terrassa envidrada que permet veure el mar, amb una capacitat per fins a 50 comensals, que solen ser freqüentats per famosos i coneguts.

Entre les especialitats de la carta, les anxoves fetes a la casa, 22€; amanida de fumats amb favetes i olivada d’Aragó, 13€; carpaccio de bou nacional dels Pirineus, 14,50€; arròs caldós de rap i escamarlans, 25€; fideuejat, 16€; rèmol salvatge amb patates confitades, 22€; gambes de Tarragona a la sal, s/m.; pastís Sacher, 5€, púding de la casa, 4,50€… També ofereix un menú cada dia per 18€.

Aquests dies, fins al 3 de maig, participa en les Jornades Gastronòmiques municipals de la Canana amb un menú per 25€ euros amb amanida de cítrics amb alvocat i gambes, arròs amb cananes i carxofa del prat i brownie calent de xocolata i festucs verds amb gelat de vainilla, vi Convidat i cafès inclosos.