Abelló sorprèn

Per . Actualitzat el

Sembla que Albert Abelló està disposat a deixar enrere les ocurrències d’un candidat principiant. Ha passat dels xoriços i dels cromos a presentar un full de ruta amb cara i ulls. La necessitat extrema de donar-se a conèixer i el joc brut d’alguns regidors del grup municipal de CiU van donar com a resultat un còctel que no anava a favor de la credibilitat del candidat i encara menys de la formació nacionalista. A mesura que passen els dies, ens adonem de qui està per servir els ciutadans i de qui utilitza els ciutadans per servir-se. La conferència d’Albert Abelló ha sorprès molta gent. Per positiva. Alguns van fer acte de presència per, a posteriori, activar el sector de les males llengües. Amb tots els defectes i amb molts ingredients en contra, Abelló ha estat capaç de demostrar que sap de què parla i, sobretot, que té clar quina ciutat vol. No sé si seria un bon alcalde, però no tinc dubtes que està preparat per protagonitzar un canvi a l’hora de fer i d’estar en la política. És cert que els electors estem cansats de les promeses polítiques i d’uns polítics que solen hibernar durant pràcticament tot el mandat. No conec el passat d’Albert Abelló i desconec el seu programa electoral, però m’agrada la sacsejada que es va fer tant a Convergència com a Unió. Les enquestes no li són favorables, però en aquests 20 dies abans de les eleccions moltes coses podrien canviar. M’alegro que Abelló hagi passat del xoriço i dels cromos als projectes polítics amb cara i ulls. El «pla de xoc» presentat al Metropol, a banda de positiu, és un imperatiu si es vol reactivar l’economia i despertar una Tarragona que està sumida en la passivitat. A Abelló no li sobra el temps i el mínim descuit pot resultar fatal. Els ciutadans estan cansats de pseudopolítics i de política «d’anar per casa». Ha arribat el moment de pensar en les persones, independentment dels barris on visquin. Les eleccions es guanyen el dia 24 de maig a la nit i les enquestes són això mateix, intencions que, sovint, s’equiparen a les promeses electorals: no arriben a complir-se.