Noves detencions i registres pel cas Innova

La Guàrdia Civil ha detingut a set persones aquest matí després d’escorcollar diverses societats públiques del Grup Sagessa-Salut

Per . Actualitzat el

La Guàrdia Civil, en el marc de l’operació Curatio-Cirurgia, tutelada pel Jutjat d’Instrucció número tres de Reus i la Fiscalia de Tarragona, està practicant simultàniament 16 entrades i registres a les localitats de Tarragona, Reus, Valls, Amposta, Cambrils, la Selva del Camp i Riudecols, fruit d’una investigació per la possible comissió dels delictes de falsedat documental, prevaricació, malversació de cabals públics, suborn, tràfic d’influències i blanqueig de capitals. Al mateix temps s’ha detingut diverses persones que passaran a disposició judicial en els pròxims dies.

Hi ha 7 persones detingudes fins al moment, però no descarten més detencions durant el transcurs de la investigació.

Els registres s’han realitzat a la unitat administrativa de l’Hospital Sant Joan de Reus; en totes les seus del grup Sagessa; a l’Hospital comarcal d’Amposta; en els Ajuntaments de Reus i Cambrils; a l’Insitut Pere Mata de Reus; a la seu de l’empresa Activa Mútua de Tarragona; a l’empresa Ambulàncies Reus, en empreses privades relacionades amb l’àmbit sanitari de Tarragona i Reus i en diversos domicilis de les persones implicades. També s’han efectuat requeriments de documentació a altres mercantils i l’Ajuntament de Torre de l’Espanyol.

Les actuacions formen part de la peça número 4 del cas Innova (peça que afecta a l’Hospital de Reus i que està declarada secreta) i compta amb el desplegament de 150 Agents de la Guàrdia Civil i la participació, en funcions d’auxili judicial, de personal de la Intervenció General de l’Administració de l’Estat (IGAE) i de l’Agència Estatal de l’Administració Tributària (AEAT)