Abelló (CiU) omple el Teatre Metropol amb la seva conferència ‘Despertem Tarragona’

L’alcaldable de CiU presenta les seves línies estratègiques per a Tarragona, amb especial incidència en la generació d’ocupació i la dinamització econòmica de la ciutat

Per . Actualitzat el

El  candidat de CiU a les eleccions municipals, Albert Abelló, ha realitzat aquest vespre la seva Conferència de Ciutat, en la qual, davant de les més de 600 persones que han assistit a l’acte, ha assegurat que la candidatura que encapçala “és l’única capaç d’estar compromesa amb les persones i, alhora, reactivar l’economia i generar ocupació”. “No podem deixar a ningú enrere”, ha manifestat Abelló, que ha subratllat que “la millor política social és aquella que genera ocupació”.

En aquesta línia, una de les primeres propostes anunciades pel candidat de CiU ha estat la de connectar “física i emocionalment” tots els indrets de la ciutat. “Tarragona és una ciutat polièdrica, és la suma de petites ciutats, totes elles amb diferents sensibilitats”, ha manifestat Abelló, que aposta per comunicar tots els barris amb el centre de la ciutat amb vials per a bicicletes i vianants. “Però també hem de ser capaços d’unir Tarragona emocionalment, ja que actualment sembla que estigui fracturada”, ha apuntat el candidat de CiU, que, en aquest sentit, ha manifestat que “no tots els esdeveniments s’han de fer necessàriament al centre de la ciutat, sinó que hem d’apropar-nos als barris, a les persones i a les seves necessitats”.

Entre altres propostes, Abelló ha deixat clara la seva aposta per ajudar a les persones amb pocs recursos econòmics. “Hi ha molta gent que està patint molt: a la Part Alta, per exemple, hi ha persones que viuen amb 300 euros al mes”, ha lamentat el candidat de CiU, que ha explicat diverses mesures socials com ara les beques menjador i les ajudes directes a les famílies amb risc d’exclusió social.

“La millor política, però, és aquella capaç de crear ocupació”, ha reiterat Abelló, que ha recordat que actualment a la ciutat hi ha 12.000 aturats. “És la mateixa xifra que teníem fa quatre anys, amb la gran diferència que ara molts d’aquests tarragonins i tarragonines aturades ja no cobren el subsidi d’atur”, ha apuntat el candidat de CiU, que ha afirmat que l’Ajuntament “ha de ser el motor i el tractor de la nostra economia, de la generació d’ocupació”. “Hem de tenir molt presents les 12.000 persones que estan aturades, és un problema que hem de fer nostre. De fet, el meu compromís personal com a alcalde, és que en cada plenari, començarem repassant el nombre d’aturats que tenim a la ciutat, per anar seguint el compliment de les mesures”, ha manifestat Abelló.

Pel que fa a la reactivació econòmica, el candidat de CiU té clar que “hem de mantenir i potenciar allò que ja tenim”. “Hem de vetllar perquè allò que funciona ho continuï fent, com és la gran industria amb la que comptem i el Port de Tarragona, hem d’estar al seu costat”, ha afegit Abelló, que sí aposta per millorar altres sectors la situació dels quals ha qualificat de “desastre” com són els polígons industrials. “Fa molts anys que l’Ajuntament no inverteix en els polígons industrials, hem d’elaborar un pla de polígons per millorar la seva connectivitat, la senyalització, la neteja, la seguretat….”, ha proposat el candidat de CiU.

Un altre dels elements que segons Abelló “cal potenciar” és el turisme. “Estem envoltants de centenars de milers de persones que vénen a visitar el territori i que acaben a la nostra ciutat per casualitat, desconeixent les nostres potencialitats”, lamenta el candidat de CiU, que considera que el foment del turisme “passa per posar en valor allò que tenim: el nostre patrimoni i la nostra cultura”.

En el transcurs de la conferència, Abelló també ha recordat la proposta d’una nova política d’aparcaments que s’adapti a les necessitats de la ciutat i no expulsi la gent cap a fora. “Aparcar a Tarragona actualment és un esport de risc, nosaltres volem ser clars i contundents en aquesta qüestió. Apostem perquè  aparcar a totes les places públiques, tant les de zona regulada com les soterrades, costi un màxim de 3 euros al dia”, ha subratllat el candidat de CiU, que també ha recordat que la proposta inclou la creació de la targeta ‘TGN Pàrquing’ a través de la qual tots els ciutadans de Tarragona aparcaran gratuïtament la primera hora.

D’altra banda, Abelló ha avançat una altra de les propostes del programa, l’anomenada “Tarragona 52”. “Crearem, conjuntament amb les entitats de la ciutat, el programa “Tarragona 52”, el qual, amb la finalitat d’aconseguir un turisme de qualitat, proposa organitzar cada setmana de l’any un esdeveniment important que tingui ressò arreu i converteixi Tarragona en un referent turístic, de la mà de la iniciativa de la societat civil, conseguirem que Tarragona es posi de moda “, ha manifestat el candidat de CiU, que ha recordat la importància que té la societat civil de Tarragona.

A nivell comercial, Abelló ha recordat una de les seves grans propostes: “Illa Corsini”. “Crearem, en diàleg permanent amb veïns i comerciants, “Illa Corsini”, el primer pas perquè Tarragona passi a ser la capital comercial de les comarques de Tarragona”, ha subratllat el candidat de CiU, que ha explicat que es tracta d’un projecte social i urbanístic al centre de la ciutat, una àrea amb 110.000 metres quadrats i més de 500 comerços. Pel que fa al comerç, Abelló també ha comentat la necessitat de potenciar el sector en altres àrees de la ciutat com ara a Sant Salvador o el mercat de Bonavista, el segon mercat d’aquestes característiques més important d’Europa.

Cinc mesures de xoc

“Reactivar l’economia i generar ocupació ha de ser la nostra obsessió”, ha manifestat Abelló que, durant la conferència ha explicat les cinc mesures de xoc que proposa posar en marxa.

La primera de les mesures és la creació de la “Finestra Empresa”, un espai administratiu exclusiu per a les iniciatives empresarials amb l’objectiu que hi hagi un únic interlocutor i d’agilitzar els tràmits.

La segona mesura de xoc és un subvenció directa de 1.000 euros a totes aquelles empreses que contractin a tarragonins i tarragonines majors de 45 anys i que faci dos anys que no cobrin el subsidi d’atur. “Són moltes les persones que actualment es troben en aquesta situació i hem de donar solució”, manifesta el candidat de CiU.

Bonificar el 100% dels primers sis mesos de la quota d’autònoms i subvencionar el 50% de la mateixa quota els sis mesos posteriors als nous autònoms és la tercera mesura de xoc proposa per Abelló, que, per reactivar el comerç, com a quarta mesura, proposa una subvenció de fins a 10.000 euros per a la instal·lació o la millora d’establiments comercials. “No hem de posar fre a l’obertura de nous negocis ni a la millora dels que ja existeixen”, ha afirmat el candidat de CiU que, pel que fa a la cinquena mesura de xoc, aposta perquè “la llicència d’activitat per totes les noves empreses que s’instal·lin a la ciutat tinguin un cost zero”.