El Nàstic, campió del grup III de la segona B

Els granes van guanyar 2 – 1 a l’Huracán Valencia

Per . Actualitzat el

La victòria d’aquesta tarda al Nou Estadi certifica matemàticament el campionat del grup III de la Segona Divisió B per al conjunt grana. A falta de tres jornades per la conclusió de la lliga regular, els de Vicente Moreno s’asseguren jugar el play-off d’ascens a Segona Divisió A com a campions de grup. Rayco ha estat el golejador del Nàstic.

Partit emocionant ja des d’un principi al Nou Estadi, que ha viscut una tarda festiva i amb una magnífica entrada de públic per donar suport al Nàstic. Al primer minut, els visitants han robat una pilota que hauria pogut suposar el primer gol. Reina ha atrapat amb seguretat. En el tram inicial, el partit s’ha disputat a zona de mitjos, on els dos equips lluitaven per fer-se amb el control de la possessió. Els visitants ho intentaven mitjançant rematades llunyanes que no portaven perill a la porteria grana. Per contra, el Nàstic ha tingut la primera ocasió al minut 22. Després d’un rebot en una jugada a pilota aturada, la pilota li ha caigut a Luismi que ha buscat l’escaire esquerre de la porteria. L’arquer valencià ha enviat a córner amb una bona estirada. Al minut 26 ha arribat el primer gol de la tarda. Mossa ha centrat des de la banda esquerra de l’atac i Rayco ha aparegut des de segona línia per enviar la pilota a l’escaire esquerre de Paco. Gran rematada amb el cap del canari per posar l’1-0. En els següents minuts ha seguit la lluita per la pilota i el Nàstic es mostrava molt segur en la faceta defensiva. Al minut 43, una rematada a pròpia porta d’Azkorra, que hauria suposat l’empat, s’ha topat amb el pal de Reina i la pilota s’ha perdut a fora de porteria. Amb la victòria per la mínima s’ha arribat a la mitja part.

En el temps de descans, el futbol base de La Canonja, 15 equips en total, han saltat sobre la gespa del Nou Estadi per presentar-se davant l’afició grana. La Canonja és el setè municipi protagonista del projecte ‘Junts Commarca’.

A l’inici de la segona meitat, Reina ha interceptat una rematada a la mitja volta de Tariq. Vicente Moreno ha mogut la banqueta al minut 54, donant entrada a Xavi Molina al lloc de Cristóbal. Un minuts més tard, al 61, ha arribat el gol de Rayco, el segon del Nàstic. Una passada en profunditat de Rocha ha deixat a Azkorra sol davant el porter i aquest ha assistit al davanter canari per a que materialitzés el segon gol a plaer (2-0). Dos minuts després del gol, Reina ha tornat a estar decisiu treient en una bona mà. Al 64, Lago Jr ha donat entrada a Jean Luc. El golejador de la tarda, Rayco, ha estat expulsat per dues grogues consecutives als minuts 68 i 69 de partit. El Nàstic ha fet l’última substitució a falta de vint minuts per la conclusió de l’encontre. Luismi ha donat entrada a Xisco Muñoz. En els següents minuts el conjunt grana ha disposat de dues ocasions per sentenciar el matx. Primer, una rematada d’Azkorra que ha atrapat el porter i, després, un xut creuat de Xisco Muñoz que s’ha perdut a fora de porteria per poc. Ja en el tram final del partit, l’Huracán ha retallat distàncies al marcador. El jugador valencià Javi Navarro ha aprofitat un refús de Reina per posar emoció en els últims instants (2-1). El conjunt que juga els seus partits com a local a Torrent, ha disposat d’una bona ocasió per empatar però la pilota s’ha perdut lluny de la porteria de Reina. A la conclusió, una victòria que dóna 71 punts a la classificació i atorga la primera plaça de grup als tarragonins.

Després d’haver obtingut el campionat de grup, el Nàstic buscarà seguir sumant victòries en aquestes tres últimes jornades de lliga. El diumenge vinent, a les 18.00 hores, s’enfrontaran davant l’Olímpic de Xàtiva. El matx correspon a la jornada 36 del campionat i es disputarà a l’estadi La Murta de Xàtiva.

Alineacions:

Nàstic: Reina, Xisco Campos, Manolo Martínez, Pablo Marí, Mossa, Cristóbal (Xavi Molina 54’), Rocha, Luismi (Xisco Muñoz 70’), Lago Jr (Jean Luc 64’), Rayco i Azkorra.

Huracán Valencia CF: Paco, Tomás, Jesús Rubio, Javi Navarro, Tariq (Javi Boix 81’), Amarilla, Víctor Gomis, Peris (David Agudo 73’), Fali (Luismi Loro 65’), Aridai i San Julián.