La 25a Bicicletada reuneix més de 9.000 ciclistes

La jornada s’ha completat sense incidències i amb elogis cap al nou recorregut

Per . Actualitzat el

La Bicicletada Popular de Tarragona, organitzada pel Patronat Municipal d’Esports de Tarragona i el Club Ciclista Campo Claro, i patrocinada per Eroski amb tu, Parc Central i Repsol, ha celebrat aquest matí la seva 25a edició enmig d’un gran ambient festiu del qual n’han gaudit més de 9.000 persones, una xifra que supera la participació de l’any passat i que consolida la Bicicletada com l’esdeveniment popular més multitudinari de la província de Tarragona.

Del total de participants que aquest matí s’han donat cita al punt de sortida de la Bicicletada, bona part ha pres part d’un circuit infantil que ja s’ha consolidat com una proposta imprescindible i molt participada de la Bicicletada. A més, els participants més petits han comptat amb la companyia i l’animació d’en Frank del Francolí, la mascota de Parc Central, que també ha estat present en la rebuda als joves ciclistes, un cop aquests han completat el seu agradable passeig al voltant del Serrallo.

Pel que fa al circuit popular, de 15’5 km, els milers de ciclistes participants l’han completat sense incidències destacables, gaudint així d’una jornada festiva i saludable. Un cop han arribat al final del recorregut, tots ells han participat de la gran festa final, amb el sorteig de grans premis. Uns minuts abans del sorteig, l’alcalde de Tarragona s’ha dirigit a tots els assistents i els ha “felicitat per participar d’aquesta gran activitat que, un any més, han fet possible el Patronat Municipal d’Esports, el Club Ciclista Campo Claro, Parc Central, Eroski amb tu i Repsol”. El màxim responsable municipal també ha felicitat l’organització «pel nou circuit, que és tot un encert i un èxit», en referència a l’ampliació del circuit per Ponent, fins a la carretera de Salou, i a l’accés al passeig Torroja i barri dels Músics, per on ha transitat el pilot de ciclistes d’aquesta 25a Bicicletada.

D’altra banda, els més de 9.000 ciclistes que han pres part de la Bicicletada se sumen als milers de persones que, ahir dissabte, van gaudir en directe de l’exhibició aèria oferta per l’equip Bravo3 de Repsol, en el marc d’un cap de setmana festiu i molt participatiu a la ciutat de Tarragona. Un cap de setmana que han gaudit famílies senceres, ja que l’objectiu de la Bicicletada és arribar a gent de totes les edats i crear un espai dedicat a l’esport, la salut i la convivència.

Un gran ambient des de primera hora del matí

Així, des de primera hora del matí l’Avinguda Vidal i Barraquer s’ha anat omplint a poc a poc de ciclistes disposats a gaudir d’un tranquil passeig pels carrers de Tarragona, en una jornada en què la tònica dominant ha estat l’ambient de germanor i convivència que ha regnat a la Bicicletada, així com l’elevada participació registrada.

Entre els assistents hi havia gent de totes les edats, que han participat en família o entre amics d’una autèntica festa de l’esport i de la salut. La sortida, que ha tingut lloc a les 10.00 hores, s’ha allargat durant més de 15 minuts degut a l’elevada participació. Així, tots els ciclistes del circuit popular han iniciat un recorregut que ha inclòs el pas per llocs emblemàtics de la ciutat com el litoral de la ciutat, doncs s’ha recorregut per complet el passeig marítim Rafael Casanova; així com l’agradable sensació de passejar en bici per l’avinguda Roma, la plaça Imperial Tarraco o el barri dels Músics.

Un cop el pilot de ciclistes ha superat la línia d’arribada, tots els participants han rebut una bossa d’avituallament amb productes hidratants i nutritius, així com diversos obsequis entre els quals la samarreta de la 25a Bicicletada, una peça de roba tècnica especialment pensada per a la pràctica esportiva. A més, tots els inscrits a la Bicicletada han participat del gran sorteig de premis amb el qual s’ha posat el punt i final a aquesta edició de l’acte popular més multitudinari de la província. Cal recordar que els premis que han quedat deserts per la no compareixença dels seus guanyadors passen a integrar la bossa de premis de la propera Bicicletada.

A la conclusió d’aquesta jornada festiva de caràcter lúdic i social, els organitzadors, patrocinadors i autoritats presents han coincidit a destacar el gran ambient que s’ha viscut, així com la possibilitat de passejar per uns carrers de Tarragona lliures de vehicles a motor.

D’altra banda, els patrocinadors i alhora organitzadors Eroski amb tu, Parc Central i Repsol han coincidit a destacar «l’enorme tasca dels voluntaris i col·laboradors per fer possible aquesta gran diada de l’esport tarragoní», així com el seu compromís per seguir sumant edicions a la festa de la Bicicletada en els propers anys.

Així, amb un nou èxit de participació i la valoració positiva tant dels organitzadors com dels participants, s’ha posat el punt i final a la 25a Bicicletada Popular de Tarragona.