El grup per a la mobilitat justa pinta un carril bici a Vidal i Barraquer

Reclamen la inversió de 560.000€ que preveu el PMUST

Per . Actualitzat el

Consideren que l’ús de la bicicleta és «una gran mesura per reduir el consum energètic» per aquest motiu es demana que s’aposti per un altre model que inclogui la creació de carrils bici. El transport és responsable del 40% del consum energètic a nivell mundial i el 90% prové d’origen fòssil. La major producció de petroli es concentra en uns pocs païssos i molts d’ells sofreixen guerres (Irak, Libia, Siria, etc) on les empreses i els estats es disputen els seus recursos. «Aquests guiats només per interessos econòmics sumeixen en la foscor i la mort a les persones i el planeta», remarquen els responsables.

«Nosaltres i altres grups portem anys reclamant alguna millora en el tema de la bicicleta i els patins a Tarragona, hem participat a les jornades de creació del Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible de Tarragona (PMUST), hem intentat participar a la suposada comissió de la bicicleta, hem desenvolupat diversos actes de pressió i el que ens trobem és que al març l’ajuntament fa unes jornades on no garanteix cap inversió en carril bici. Quan segons el PMUST ja s’haurien d’haver destinat als pressupostos del 2014 i 2015 dues partides de 560.000 €. Això és només una mostra més que les administracions i les grans empreses són les primeres en desobeir o incomplir el que sigui quan els hi sembla; el cas del Jaume I, el frau fiscal que cometen les grans empreses, l’estafa de les preferents, la garantia d’una vivenda i un treball digne de la constitució, el dret a la autodeterminació dels pobles, etc», expliquen des del col·lectiu.

Per això, el Grup per una Mobilitat Social i Ambientalment Justa a Tarragona no es queden plegats de mans, «ens fiquem a treballar i si cal desobeïm perquè des de la col·lectivitat s’aconsegueixen les coses».

El col·lectiu ha anunciat que el 10 de maig organitza l’IIIa Tarracomalet que constarà d’una pedalada/patinada, concerts i un mural.

carril-bici2