El far s’obre a la ciutadania

L’Autoritat Portuària de Tarragona i l’Ajuntament de Torredembarra signen un conveni per fer visitable la instal·lació

Per . Actualitzat el

El president del Port de Tarragona, Josep Andreu, i l’alcalde de Torredembarra, Enric Grangel, han signat avui un conveni per tal d’obrir el far de Torredembarra a la ciutadania a través de visites guiades i turístiques organitzades pel propi Ajuntament a través del Patronat Municipal de Turisme. Un dels objectius principals d’aquest nou ús del far de Torredembarra és el d’impulsar el desenvolupament turístic del territori on s’ubica.

Josep Andreu s’ha mostrat satisfet pel nou ús de far de Torredembarra i ha agraït la feina de l’equip d’Instal·lacions del Port de Tarragona que han adequat el far perquè estigui obert a la ciutadania. Per la seva banda, Enric Grangel ha destacat que la signatura d’aquest conveni permet ampliar l’oferta d’activitats turístiques de la població, essent un complement més que ha generat força expectació.

El conveni s’ha signat en el marc de la voluntat d’ambdues institucions que la ciutadania pugui gaudir d’aquesta instal·lació de senyalització marítima situada a l’anomenada Punta de la Galera, i què és propietat de l’Autoritat Portuària de Tarragona. En els darrers mesos, l’APT ha realitzat obres d’adequació al far de Torredembarra amb l’objectiu que sigui una instal·lació apta per a les visites del públic. Aquesta actuació s’emmarca en l’interès de l’Autoritat Portuària de Tarragona de promoure i potenciar el patrimoni marítim-portuari en el marc de les relacions Port-Ciutat.

La presidenta del Patronat Municipal de Turisme, Núria Gómez, ha explicat que les visites guiades començaran a partir del pròxim 19 de juny. Estan previstes per a grups reduïts de 5 persones. Les visites es podran realitzar tots els dies de la setmana en horari de tarda, prèvia reserva al Patronat Municipal de Turisme al telèfon 977 64 45 80 o a través del web (www.turismetorredembarra.cat).