Sant Jordi omple la Rambla Nova de roses i llibres

Més de 120 parades oferiran les novetats editorials i altres productes relacionats amb la diada

Per . Actualitzat el

La diada de Sant Jordi comença amb una meteorologia excel·lent que ha dut als primers tarragonins a omplir els carrers principals de la ciutat. La Rambla Nova ja estava a punt amb les parades dels llibreters, dels floristes, dels centres d’ensenyament, de les entitats i dels partits polítics, que si cada any hi són enguany que és anys de múltiples eleccions no podien faltar. Els primers en visitar aquestes parades han estat els alumnes de vàries escoles de la ciutat però el dia acaba de començar. A banda de les 49 de flors; 28 parades de llibres; 48 d’entitats sense ànim de lucre i 56 d’altres institucions. Però a banda de les parades, també es proposen altres iniciatives atractives, com són l’intercanvi de llibres que es farà durant tot el dia a l’Oficina Jove de Tarragonès de la plaça Imperial Tarraco, per tal de fomentar la lectura entre els joves, així com la reutilització i el foment de les relacions socials mentre s’intercanvien les novel·les preferides.

Així mateix, a partir de les 10 h del matí i durant tot el dia, a la Biblioteca del Seminari Tarraconense s’oferirà, a canvi de 0,50 i 1€ “llibres a cegues”. És a dir, amb la voluntat de no jutjar els llibres per la seva aparença física i per donar una segona vida als llibres que ja han format part del nostre fons, per Sant Jordi hi haurà capsetes amb llibres “sorpresa”. Triats amb cura, els llibres estaran embolicats i les úniques pistes que en tindrem es torbaran al mateix embolcall. Al mateix temps es podrà visitar l’Antiga Biblioteca, recentment restaurada, en una jornada de portes obertes i visita guiada.

Finalment, a partir de les 19 h, la Rambla dels llibres i les flors donarà pas a les sardanes i els castells. En aquella hora s’iniciarà una ballada de sardanes, a l’alçada del Banc d’Espanya, i a partir de les 20 h, també a la Rambla Nova i enguany com a novetat, davant del Teatre Tarragona, se celebrarà la Diada castellera amb les quatre colles de la ciutat.

Així mateix, des del web de Cultura s’ha engegat una nova proposta a través de les xarxes socials per tal d’explicar i recomanar els llibres que heu regalat o us regalaran enguany, amb l’etiqueta #elmeullibreés i a través de Twitter o Instagram. Un cop passada la Diada, es farà un recull de totes les piulades i imatges i es compartirà a les xarxes socials de Tarragona Cultura (TW, FB i IG). Entre els participants, a més, se sortejaran dos lots de llibres d’autors tarragonins o relacionats amb la ciutat.

Així mateix, cal recordar que #SantJordiTGN és l’etiqueta oficial que es pot fer servir per compartir la festa.