Els bombers del Parc Químic de Seguretat de l’AEQT comencen una vaga indefinida

CCOO entén que és un error que en el conveni prevalguin termes productius, quan es tracta d’un col·lectiu dedicat a la seguretat

Per . Actualitzat el

Els prop de 40 bombers que presten els seus serveis al Parc Químic de Seguretat de Tarragona començaran una vaga indefinida a partir d’aquest divendres, 24 d’abril, davant la situació de bloqueig en què es troba la negociació del conveni col·lectiu. CCOO d’Indústria denuncia que la plataforma plantejada per l’empresa prioritza la productivitat en feines de manteniment d’equips contra incendis, per sobre dels aspectes de seguretat que haurien de centrar les funcions dels bombers. CCOO d’Indústria entén que és un error que en el conveni prevalguin els termes productius, quan es tracta d’un col·lectiu dedicat a la seguretat.

El Parc Químic de Seguretat està mancomunat per l’Associació d’Empreses Químiques de Tarragona (AEQT), amb presència al Polígon Nord, Polígon Sud i al Port de Tarragona, i té com a funció vetllar per la seguretat a la Indústria Química de Tarragona. Els prop de 40 bombers que presten serveis als tres parcs estan contractats per l’empresa FALCK SCI i tenen una alta qualificació, estan capacitats per actuar davant de qualsevol tipus d’emergència (prevenció, salvament, rescat, seguretat marítima, etc.) que es pugui produir a les indústries químiques.