Autors locals i ‘best sellers’ catalans es troben per presentar les novetats

La llibreria La Capona ha estat l’espai de trobada entre els premis Sant Jordi i Ramon Llull d’enguany i els escriptors de les comarques de Tarragona

Per . Actualitzat el

 

Sant Jordi és sinònim de negoci per a la indústria editorial. El pastís de compradors de llibres per aquestes dates es preveu alt però també són molts els comensals que volen quedar satisfets. Autors, editorials i llibreters participen d’aquesta diada a l’espera de convertir les seves obres en les més venudes sigui dins de l’àmbit nacional o del més local. En aquest sentit, autors mediàtics i escriptors del territori competeixen de manera desigual per cridar l’atenció dels compradors sense compartir massa sovint cap espai de trobada. Aquest dilluns però, La Capona ha estat l’excepció convertint-se en lloc de reunió entre els guanyadors de premis com el Sant Jordi o el Ramon Llull, autors de les comarques de Tarragona i lectors i periodistes de la ciutat.

Per Sant Jordi, les parades de la Rambla Nova lluiran obres d’autors de la ciutat com ara Ferran Gerhard, Juan González Soto, Magí Sunyer o Francesc Valls-Calçada. Aquest darrer ens fa viatjar fins a Israel per mostrar-nos «com és el dia a dia de la gent que viu en un país en conflicte permanent». Per escriure Cent dòlars i una cabra, Valls-Calçada ha dut a terme diferents viatges a l’Orient Mitjà on s’ha entrevistat amb una trentena de persones.
Magí Sunyer aprofita el «boom» catalanista per publicar Mites per a una nació. Un llibre que, amb vocació pedagògica, desgrana els elements que marquen la simbologia de la catalanitat «De Guifré el Pelós a l’Onze de Setembre». Joan González Soto recupera als poemes de Martel·lus, un antic poeta de la Tarraco del segle II abans de Crist, amb el Llibre de Mariàtegui. I Ferran Gerhard ens porta Relámpagos de hojalata, segon treball de la sèrie Bitacorismos.

La vallenca Margarida Aritzeta i la reusenca Coia Valls també estrenen obra amb L’amant xinès i Amor prohibit. El llibre d’Aritzeta ens explica una novel·la policíaca ambientada en la construcció del complex BCN World mentre Coia Valls ens fa viatjar al segle XV per narrar-nos una història d’amor entre un sacerdot i una noble.

A la trobada d’escriptors duta a terme a la llibreria tarragonina també han estat presents els darrers premis Sant Jordi i Ramon Llull. Joan Carreras és el flamant guanyador del Sant Jordi amb Àliga negra, una novel·la que «no és una epopeia d’herois que s’oposen a la dictadura de Franco, sinó una novel·la que retrata la gent normal: la novel·la dels que van provar de viure amb entusiasme i plenitud en un país com ells». I Xavier Bosch canvia el xip i proposa al lector endinsar-se en la història d’amor Algú com tu.

  • Bolet

    I fas alguna recomanació per comprar un llibre per Sant Jordi ?