El cuiner del Molí de can Tof a ‘Top Chef’

Per . Actualitzat el

Artur Guerrero, cuiner del restaurant El Molí de Cal Tof, del Vendrell, que col·labora amb la xef Encarna Martínez, esposa del propietari Baltasar Julià, participarà al programa de televisió Top Chef.

Tot un repte per aquest jove professional de Sant Cugat del Vallès, format a l’Escola d’Hostaleria de Les (Vall d’Aran) i que, després de passar per importants cuines del país, entre les quals destaca El Bulli, al costat de Ferran Adria, actualment està treballant al prestigiós restaurant vendrellenc.

Fundat el 1979 pel matrimoni Julià, El Molí de Cal Tof, a 500 metres del centre de la població, davant mateix de la policlínica comarcal, és un restaurant que ofereix una cuina on prima el producte de primera qualitat i de temporada i l’acurada elaboració, en una línia de cuina típica catalana, en la qual prenen protagonisme les carns a la brasa i el xató, que és a la carta tot l’any.

Dirigeix el menjador Baltasar Julià, que té cura també del celler en el qual hi ha més de 200 referències de vins i que es troba als baixos de l’edifici habilitat a la vegada com a menjador. Diversos premis avalen la trajectòria de l’establiment —entre els quals el Plat d’Or aconseguit el 1999—, que anteriorment va ser un molí i conserva el seu aire tradicional. Forma part de les Cuines del Vendrell.

El Molí de Cal Tof ofereix, a més de la carta, també un menú de migdia (de dimarts a divendres amb beguda inclosa), 16€, un menú de nit (sense beguda), 25€ i el menú degustació, 45€ (beguda inclosa). Com a vins de la casa té Augustus Chardonnay, 23,76€; Augustus Cabernet Sauvignon rosat, 13€; cava Jané Ventura Brut Nature, 15€; Augustus Cabernet, 15€; negre Jané Ventura, 13€; Mil·lenari, 13€; Jané Ventura cava, 16€. (Tots els preus són amb IVA inclòs).