Abelló vol fer zona de vianants els voltants del Mercat Central

El candidat de CiU proposa crear l’Illa Corsini

Per . Actualitzat el

El candidat de CiU a les eleccions municipals, Albert Abelló, ha fet pública avui una de les principals propostes del seu programa: «Illa Corsini, el gran cor comercial de les comarques de Tarragona. Es tracta d’un projecte social i urbanístic que posarà fi al deteriorament que ha patit aquesta zona del centre de la ciutat en els últims anys i la situarà en el lloc que es mereix convertint-la amb el gran epicentre comercial de les comarques de Tarragona on els veins, les veïnes i el comerç de la ciutat tornaran a ser els protagonistes», explica Abelló, que ha destacat que «Illa Corsini comprén una àrea de prop de 110.000 metres quadrats (el triple de superfície que té, per exemple, l’Illa Diagonal de Barcelona) i compta amb més de 400 establiments comercials».

El candidat de CiU subratlla que aquesta és una proposta que s’acabarà de definir amb la participació de tots els actors implicats. De fet, en les últimes setmanes i amb l’objectiu de conèixer de primera mà la situació, Abelló s’ha reunit amb les entitats veïnals i el sector comercial de la zona. «Illa Corsini és el primer pas perquè Tarragona passi a ser la capital comercial de les comarques de Tarragona», assegura el candidat de CiU.

Una de les principals actuacions del projecte Illa Corsini és la semi-peatonalització dels carrers Governador González, Cervantes, Soler, Fortuny, Canyelles, Lleida, Reding, Cristòfor Colom i Paisatge Cobos. «L’espai públic, actualment ocupat majoritàriament per vehicles, s’alliberarà perquè el ciutadà i el paisatge urbà sigui l’actor principal d’aquesta zona», assenyala Abelló, que subratlla que, pel que fa a l’accés de vehicles, «és tindran molt en compte les necessitats dels veïns i comerciants». Segons el candidat de CiU, aquesta semi-peatonalització «és una necessitat urgent per estimular el comerç, el turisme i millorar la qualitat de vida dels ciutadans». Els carrers gaudiran d’una plataforma única eliminant les actuals barreres arquitectòniques i adaptant l’entorn a l’accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda.

Una altra de les actuacions emmarcades a Illa Corsini és la creació d’un parc ecohistòric al carrer Cervantes, una zona verda integrada amb les restes del Fòrum de la Colònia. «Dotem l’illa d’un pulmó verd i posem fi a la decadència que està patint el carrer Cervantes i el seu entorn i tornem a posar en valor el Fòrum de la Colònia, l’antic centre neuràlgic de Tàrraco», destaca el candidat de CiU.

Un dels motors d’Illa Corsini serà el Mercat Central que, un cop acabades les obres, obrirà 12 hores al dia. Abelló recorda la proposta d’unificar l’aparcament de la plaça Corsini que actualment compta amb 423 places) amb el que s’està construint sota del Mercat Central (que tindrà 330 places) amb l’objectiu de crear un gran pàrquing públic per a 753 vehicles. És una de les actuacions emmarcades amb la nova política d’aparcaments que proposa el candidat de CiU i que estipula que totes les places d’aparcament públiques, tant les dels pàrguins com les regulades, costin un maxim de 3 euros al dia.

«No podem perdre més temps ni oportunitats», manifesta Abelló, que reitera que Tarragona «necessita urgentment recuperar el cor de la ciutat». «Illa Corsini tornarà a dotar de vida el centre de la ciutat, serà el veritable cor comercial de la ciutat, una gran àrea de convivència entre comerços, veïns i visitants», manifesta el candidat de CiU.