Uns 250 professionals sanitaris participen en el XXII Congrés Català d’Urgències i Emergències

Organitzat per l’hospital de Santa Tecla, té lloc aquests dies al Centre Tarraconense El Seminari de la ciutat

Per . Actualitzat el

L’hospital de Sant Tecla organitza aquest any la 22a edició del Congrés Nacional Català d’Urgències i Emergències. El congrés, organitzat en col·laboració amb la Societat Catalana d’Urgències i Emergències, té lloc els dies 16 i 17 d’abril al Seminari de Tarragona i reuneix prop de 250 professionals d’arreu de Catalunya.

Segons l’organització del Congrés, es tracta d’un esdeveniment integrador on estiguin representats tots els vessants de l’atenció d’urgències i emergències i on els assistents coneguin totes les novetats relacionades amb aquest àmbit.

La doctora Sílvia Flores i la infermera Cinta Peri, de l’hospital tarragoní són membres del comitè organitzador del congrés. «Hem bastit un programa que reculli totes les novetats científiques més rellevants relacionades amb l’atenció d’urgències i emergències. Hem estructurat les dues jornades en dos grans eixos, que són taules rodones i tallers. Incloem també comunicacions breus i debats sobre diferents temes d’actualitat en què els participants defensen, amb arguments científics, punts de vista diferents sobre aspectes relacionats amb l’atenció d’urgències», expliquen.

Per a aquesta edició s’han presentat un total de 154 comunicacions. Com a mostra d’aquesta voluntat innovadora i d’apropar les principals novetats relacionades amb les urgències, destaca la taula rodona que aborda la gestió de les emocions mitjançant la tècnica del Reiki, una teràpia alternativa amb visió de futur, impartit per infermeres especialitzades en el tema. D’altra banda, també destaca la conferència inaugural que té lloc aquest dijous, 16 d’abril, a les 19,30 hores, a càrrec del prestigiós economista Emili Duró, que abordarà la gestió de les emocions, entre altres aspectes.

El Congrés ha començat aquest dijous 16 d’abril a les 9 del matí i s’allargarà fins a les 9 del vespre. Tot seguit tindrà lloc el sopar oficial del Congrés. Les sessions continuaran el divendres 17 d’abril des de les 9 fins a les set del vespre, quan es farà la cloenda i el lliurament de premis. Els assistents podran gaudir també d’una visita al Circ romà de Tàrraco, entre d’altres activitats.