Piscina, un petit oceà presenta dos nous contes il·lustrats

L’editorial tarragonina mostrarà les novetats d’enguany en un acte públic aquest divendres dia 17 a les 18h. al Cafè Metropol

Per . Actualitzat el

L’editorial Piscina, un petit oceà presentarà aquest divendres dia 17 a les sis de la tarda al Cafè Metropol (Rambla Nova, 46 de Tarragona) dos nous contes il·lustrats. Els llibres es podran adquirir allí mateix i ben aviat es podran trobar a les llibreries del territori.

El primer conte que es presentarà es titula L’amic, escrit per Joana Pijama i il·lustrat per Berta Artigal. L’amic és un àlbum il·lustrat on coneixerem en Menut i el seu estiu. La història s’explica amb la poètica amb que es viuen els moments més importants de la infantesa.

Inventari de contes és el títol de la segona proposta que es presentarà aquest divendres i que signen l’escriptor Joan Mitjons i l’il·lustrador Júlio Aliau. Es tracta d’un recull de contes molt especial amb: contes poema, contes soroll, contes pintats, contes absurds… Fins i tot hi ha contes d’una senzillesa tan gran que amb el títol en tenen prou per explicar una història; tots ells són contes per jugar.

Un projecte editorial proper

Piscina, un petit oceà és un projecte editorial amb seu a Tarragona especialitzat en llibres de contes per a tots públics, una editorial estretament unida al grup de teatre Genovesa narratives teatrals que treballa pel mateix tipus de públic. Cal destacar el compromís amb el territori d’aquesta proposta, doncs tots els processos creatius (idea original, narració, il·lustracions…) així com els purament editorials (edició, disseny, impressió…) es desenvolupen amb professionals i empreses del territori. Podríem dir que Piscina, un petit oceà és un projecte editorial amb «garantia de proximitat».

Les històries que es plantegen estan adreçades a tota la família però fugen dels tòpics infantils doncs tenen diferents nivells de lectura per tal de despertar un interès multigeneracional; així doncs són contes per a petits i grans alhora.

Llibres reconeguts

Cal destacar que les anteriors propostes han estat reconegudes dins de l’àmbit de l’àlbum il·lustrat i la literatura infantil i juvenil.

Així, per exemple, Carrer del Mar ha estat llibre recomanat a la Fira del Llibre en Català i Premi Liberisliber xic 2014 a la Fira d’Editorials Independents de Besalú i Formigues a la cuina seleccionat com a un dels millors llibres 2013 pel Consell Català LIJ al XXX Saló del llibre Infantil i Juvenil de Catalunya i recentment traudida al castellà per Edicions Bellaterra.