La Diputació convoca una nova edició dels Premis Emprèn

Els guardons, dotats amb 35.000 euros, estan destinats a impulsar i promoure projectes empresarials al territori

Per . Actualitzat el

La Diputació de Tarragona, a través de l’Àrea de Recursos Humans, Ocupació i Promoció Econòmica, ha convocat una nova edició dels Premis Emprèn. El concurs pretén fomentar i premiar la cultura emprenedora i l’autoocupació com a instruments de dinamització econòmica al Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre. Les sol·licituds per optar a aquests premis es poden presentar fins al proper 29 de maig (www.dipta.cat/premisempren).

Els premis distingiran nous projectes empresarials, empreses consolidades o en vies de recuperació. Seguint el model d’edicions anterior, el certamen compta amb una dotació total de 35.000 euros distribuïts en set categories: Emprèn en femení, Emprèn jove, Emprèn al món rural, Emprèn socialment, Emprèn i sorprèn, Emprèn i consolida i Reemprèn.

Així s’ha posat de manifest en la roda de premsa celebrada aquest matí, i en la qual han participat el diputat delegat de l’Àrea de Recursos Humans, Ocupació i Promoció Econòmica (RH i OPE), Joan Josep Malràs, i el director d’aquesta àrea, Àlex Grau. A més, participants en edicions anteriors han explicat la seva experiència. És el cas de Josep Gisbert, guanyador en la categoria Emprèn Socialment 2014 amb el projecte “Entra!”; Eduard Balsells, guanyador de l’Emprèn al Món Rural 2014 amb “Ramats al bosc”, i l’Emma Brunet, finalista en la categoria Emprèn en Femení 2014 per “MED + INFO”.

La formació i l’assessorament, valor afegit dels Premis Emprèn

La formació és una peça clau de la Diputació en el suport a les persones emprenedores. En aquest sentit, amb motiu de la convocatòria dels Premis Emprèn, la Diputació de Tarragona, impulsa una sèrie de sessions informatives arreu del territori destinades a explicar les bases dels premis.

A la vegada, i en col·laboració amb els agents de promoció econòmica de la demarcació, s’impartiran un seguit de jornades de formació els mesos d’abril i maig amb l’objectiu de millorar les competències dels participants: “La gestió eficaç del temps”, “Community Management per a persones emprenedores” i “Competències personals i emprenedores” són els tres paquets de continguts que es treballaran en aquesta edició. Aquestes sessions, de caràcter gratuït, estan destinades a agents clau, a persones emprenedores i a empreses consolidades de la demarcació.

Complementàriament a aquesta acció, la institució acompanya els projectes en tots els moments del seu procés evolutiu, la posada en marxa, desenvolupament i consolidació del projecte empresarial: s’ofereixen assessoraments en l’elaboració del pla d’empresa, accions específiques per a la consolidació i les segones oportunitats, accés al finançament amb l’organització anual del Fòrum d’inversió dipta.cat, sessions de networking, entre d’altres. A més, com a novetat d’enguany s’ha impulsat el programa “Acompanyament als mercats exteriors” per a participants al certamen.

Tal com ha manifestat el diputat delegat de l’Àrea de Recursos Humans, Ocupació i Promoció Econòmica, Joan Josep Malràs, amb la convocatòria d’aquests guardons la Diputació contribueix a la creació de noves iniciatives empresarials i, de retruc, al creixement de ocupació de qualitat. Malràs ha destacat que “aquesta activitat actua en positiu per als emprenedors i per al territori en general”, tot promovent el desenvolupament econòmic i social de les comarques del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre. Al seu torn, el director de Recursos Humans, Ocupació i Promoció Econòmica, Àlex Grau, ha assegurat que els Premis Emprèn “són l’instrument de la Diputació per a donar suport als emprenedors del territori”, i ha recordat que “és un servei absolutament gratuït”.

Finalment, els tres participants de l’edició anterior han valorat molt positivament l’experiència d’haver-se presentat als Premis Emprèn, i han destacat, sobretot, l’assessorament constant i la formació contínua que han obtingut per part de l’Àrea de Recursos Humans, Ocupació i Promoció Econòmica. En aquest sentit, Rosa Mari Vila ha agraït a la Diputació “tot el suport ofert”. Eduard Balsells ha destacat que “Els Premis Emprèn són molt més que una dotació econòmica”, i Josep Gisbert ha aprofitat per animar els emprenedors a presentar-se al certamen, ja que “en èpoques de crisi ens hem de reinventar per tirar endavant”.

Aposta per l’emprenedoria

Fa temps que la Diputació de Tarragona aposta per l’emprenedoria. El mes de febrer del 2006 va tenir lloc el primer lliurament dels premis “Emprèn en femení”, que durant 7 anys van comptar amb un total de 250 projectes empresarials i amb més de 350 persones participants. L’any 2013 la Diputació va convocar la primera edició dels Premis Emprèn, tot ampliant el ventall de participants, amb l’objectiu de fomentar encara més l’esperit i la cultura emprenedora al territori. En les dues edicions anteriors, va comptar amb la participació de 372 persones amb més de 200 projectes empresarials.