1a Jornada de Protecció Civil amb simulacres de salvament de ferits

Per . Actualitzat el

El passat dissabte, 11 d’abril, va tenir lloc la 1a Jornada de Protecció Civil, organitzada per l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Calafell (AVPC Calafell), amb la col·laboració de la Policia Local, Creu Roja, i diverses associacions de protecció civil de Catalunya. La jornada tenia un vessant solidari, ja que els diners recaptats es destinaran a l’Associació de Fibromiàlgia de Calafell Splash!.

L’alcalde de Calafell, Joan Olivella, acompanyat de diversos regidors del consistori, va assistir a la jornada, i es va interessar per la feina que realitzen els voluntaris de l’associació de protecció civil de Calafell. Precisament un dels objectius d’aquesta jornada era donar a conèixer als ciutadans quina és la tasca que realitza l’AVPC Calafell.

Creada el 2012, aquesta associació està formada per persones que de manera altruista volen col·laborar en la seguretat del municipi.

Des de les 9 hores del matí fins a les vuit del vespre, en la zona de l’Estany, es van realitzar diversos simulacres de salvament i activitats lúdiques.

Així, l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de l’Hospitalet de Llobregat va fer una demostració d’un rescat subaquàtic a l’Estany, i l’AVPC Calafell també van fer una demostració de rescat aquàtic a la platja amb socorristes i embarcacions de la Creu Roja.

Una de les accions que va cridar més l’atenció del públic va ser els simulacres d’incendi d’un vehicle, realitzat per l’AVPC Hospitalet de Llobregat, AVPC El Vendrell i AVPC Calafell, i també el simulacre d’accident amb ferits realitzat per Creu Roja, Policia Local i l’AVPC Calafell.

A més els ciutadans que es van acostar a la zona de l’Estany de Calafell també van poder conèixer de prop com és un hospital de campanya, o visitar l’exposició de vehicles de Protecció Civil, Creu Roja i Policia Local. La jornada també incloïa altres activitats com també motos elèctriques, actuacions d’animació al carrer i activitats infantils.