Guanyar benestar

Per . Actualitzat el

Candidats de partits tan diferents com el Partit Popular i ICV-EUiA o Ciutadans i Reagrupament s’han posat d’acord per tirar endavant una ordenança per al benestar animal a la ciutat de Tarragona. El compromís recull, entre altres aspectes, l’aprovació d’una llei específica relativa a la tinença responsable d’animals, la implantació efectiva sobre la gestió ètica de gats urbans, la prohibició de la venda ambulant d’animals a la nostra ciutat i, fins i tot, l’impuls d’un projecte de control ètic de la sobrepoblació de coloms de la ciutat. En resum, tot un èxit per a aquelles persones que respectem i estimem els animals (siguin de l’espècie humana o no).

Malgrat la importància d’aquest acord, i per extensió del benestar dels animals de la nostra ciutat, cal recordar que des de fa anys hi ha moltes persones que no gaudeixen del benestar mínim a la nostra societat, que en menys d’una dècada ha canviat cap a pitjor. És cert que la dotació municipal en serveis socials no ha parat de créixer durant els darrers anys i que s’ha viscut, en l’àmbit municipal, un fair play inaudit a l’hora d’aprovar pressupostos i altres accions de govern. Malgrat tot, la política entesa com un joc d’estira-i-arronsa, continua present arreu de l’Estat i en tots els nivells, i més ara, en plena precampanya per les municipals i les posteriors autonòmiques i generals. Una política que juga literalment amb el benestar de les persones sense complexos i que utilitza la pobresa o la immigració com a armes per aconseguir vots i poder.

Al Vendrell, dos alcaldes de signe oposat han sabut fer pinya davant la paradoxa d’un possible govern de caràcter feixista i xenòfob escollit democràticament i, a Tarragona, la majoria de partits veuen que cal treballar plegats pel benestar dels animals. Dos casos aïllats i diferents que posen de manifest que les sigles polítiques ens allunyen sovint més del que hauria de ser i no permeten que trobem plegats els nombrosos punts en comú que tenim. Perquè, al final, gairebé tots volem el mateix: conservar i guanyar benestar.