Tarragona tindrà una nova Ordenança de benestar animal

Candidats de la majoria de forces que concorreran a les municipals ho han acordat

Per . Actualitzat el

Els principals partits polítics han signat un compromís en matèria de polítiques públiques de protecció animal, en el marc de la Jornada sobre Polítiques Públiques de Protecció Animal. La primera Jornada sobre la matèria ha reunit a més d’un centenar de persones en el Museu Nacional d’Art Modern de Tarragona. Els candidats i representants de PSC, CiU, PP, ICV-EUiA, ERC, Ciutadans i Reagrupament han arribat a un acord, presentat prèviament per l’Associació Allibera Tarragona, en el marc de la Jornada organitzada per l’Associació de Protecció Animal GAIA Tarragona.

El compromís recull, entre altres aspectes, l’aprovació d’una ordenança municipal específica relativa a la tinença responsable d’animals. El text inclou la implantació efectiva sobre la gestió ètica de gats urbans. Igualment inclou la prohició de la venda ambulant d’animals a la nostra ciutat i la posterior reconversió d’aquesta parada. Un altre dels punts nous d’aquest acord és l’impuls d’un projecte de control ètic de la *sobrepoblación de colomes de la ciutat, basada a la planificació de la natalitat mitjançant un mètode anticonceptiu i la instal·lació de colomars ecològics, evitant així la captura indiscriminada i el posterior sacrifici de les aus.

El compromís aconseguit també contempla la necessitat de realitzar un concurs públic per a la correcta gestió de l’actual Protectora d’Animals. Tots els partits han estat d’acord en la possibilitat d’admetre l’accés dels animals a algun espai limitat en alguna platja de la ciutat que previsiblement podria ser la Platja Llarga. Com a aspecte innovador, el text destaca la creació d’un registre municipal de maltradors d’animals.

Més d’un centenar d’assistents han omplert l’aforament de la sala per escoltar de primera mà les propostes dels diferents grups municipals en matèria de benestar animal: Javier Villamayor (PSC), Alejandro Fernández (PP), Albert Abelló (CiU), Arga Sentís (ICV-EUiA), Mònia Alabart (ERC), Lorena Roldán (Ciutadans) i Albert Soriano (Reagrupament).

La Jornada, inèdita a Tarragona, a més ha comptat amb la col·laboració de l’entitat Allibera!, la secció de dret animal de l’ICAT i la Diputació de Tarragona. Els ponents han estat, Leonardo Anselmi, membre destacat de l’Associació Allibera! i director a Espanya i Sud-amèrica de la Fundació Franz Webber; Agnès Dufau, presidenta de la Plataforma Gatera; Anna Martí, membre del Grup Veterinari de Medicina Felina GEMFE; Estela Martín, secció de Dret Animal de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Tarragona. Agnès Dufau i Anna Martí han explicat el sistema més ètic i eficaç per a la gestió de les colònies de gats de la ciutat, explicant la seva experiència a la ciutat de Barcelona on funciona amb èxit des de fa més de deu anys.