El projecte tarragoní IgersMap s’expandeix

Enguany arribarà a Girona, Zaragoza, Bilbao, Barcelona i Madrid

Per . Actualitzat el

Instagramers, la plataforma IgersMap, i les comunitats d’igers de GironaZaragozaBilbaoBarcelona i Madrid, amb el suport d’Estrella Damm, han acordat per al 2015 la creació de l’IgersMap en aquestes cinc ciutats. Amb aquesta finalitat, el 12 d’abril s’ha iniciat a Instagram una crida entre els usuaris de la xarxa social per tal de recollir totes les localitzacions que són interessants des d’un punt de vista instagramer i per crear, doncs, col·laborativament, un mapa que permetrà descobrir o redescobrir aquestes ciutats d’una manera diferent.

IgersMap és un projecte que va néixer el 2014 de la mà de la comunitat d’igers de Tarragona, @IgersTGN, de manera que Tarragona va ser la primera ciutat que va tenir el primer mapa del món creat per i per a instagramers. Després de l’èxit de participació assolit i l’interès que va generar entre les comunitats, aquest 2015, doncs, s’expandeix per arribar a cinc de les ciutats més importants de l’Estat espanyol.

La plataforma IgersMap respon a la necessitat de mostrar els llocs on portaríem un amic que ens visités a fer les millors fotos de la nostra ciutat. A partir d’aquest plantejament, l’objectiu és delimitar, amb la participació de tots els membres de la comunitat que hi vulguin contribuir, els punts de les ciutats i de l’entorn que, a causa del seu atractiu fotogràfic, tenen un especial interès per als usuaris d’Instagram, tant de dins (habitants) com de fora (visitants). L’any passat l’IgersMapTGN va aconseguir recopilar 500 imatges corresponents a 119 localitzacions aportades per 115 igers del Camp de Tarragona, i va ser arran de l’èxit aconseguit que Estrella Damm, el patrocinador principal del projecte, es va sumar a la proposta d’ampliar l’experiència. La tria de Girona, Zaragoza, Bilbao, Barcelona i Madrid respon al fet que són cinc ciutats amb molt d’atractiu turístic i que, alhora, allotgen cinc de les comunitats igers més actives de l’Estat espanyol.

El resultat

Del 12 d’abril al 3 de maig té lloc la campanya de recollida d’imatges i localitzacions que conformaran els IgersMaps de Girona, Zaragoza, Bilbao, Barcelona i Madrid. Un cop s’hagin recopilat tots els materials, l’equip d’@IgersMap treballarà per tal d’ordenar-los i classificar-los, de manera que, al setembre, es puguin fer públics al web http://igersmap.com.

En aquest web, cada comunitat tindrà el seu espai propi, des d’on, a banda d’enllaçar-hi els perfils dels igers participants, s’hi podrà consultar la versió digital del mapa. El mapa digital, que es podrà consultar tant des de l’ordinador com des de l’smartphone o la tablet, distingirà entre punts populars (els que acumulin més de 10 fotos enviades) i punts per descobrir (la resta), i permetrà desplegar la galeria de fotografies de cada localització. Cada localització, a més, apareixerà amb la seva etiqueta associada.

D’altra banda, la totalitat de les fotos participants també es pujaran al perfil d’instagram @igersmap, des d’on, una vegada estiguin correctament geolocalizades, se’n podrà consultar la ubicació al mapa de fotos de l’aplicació.

Mentre no es publiqui la nova web amb els mapes de totes les ciutats, a http://igersmap.com es podrà anar fent el seguiment de tot el procés i consultar, igualment, l’exemple de l’IgersMapTGN, que, amb 8 mesos, ha tingut 4.414 visitants i 18.156 vistes.