Protecció Civil durà a terme el primer simulacre de sirenes del 2015

Serà el pròxim dilluns 13 d’abril

Per . Actualitzat el

La Direcció General de Protecció Civil ha organitzat el proper dilluns, dia 13 d’abril, un exercici d’activació de sirenes en 36 municipis de tot Catalunya. En l’exercici es posaran en funcionament un total de 83 sirenes, que formen part de la xarxa general d’alarmes i protecció civil adscrites al PLASEQCAT (Pla d’Emergències Exterior del Sector Químic de Catalunya).

Els municipis de les comarques de Tarragona que participen en el simulacre són: Flix, Tortosa, Constantí, Perafort, La Pobla de Mafumet, El Morell, Vilallonga del Camp, Els Garidells, Els Pallaresos, Tarragona, La Canonja, Vila-seca i Salou.

Els objectius de l’exercici són, per una banda, donar a conèixer i familiaritzar la població amb els sons d’avís, i, per l’altra, comprovar el nivell auditiu i el bon funcionament dels aparells.

La prova de sirenes es realitza a tots els municipis de Catalunya on hi ha instal·lades sirenes d’avís a la població i s’ha fet campanya sobre el risc químic. L’alarma sonarà a través de les sirenes; són tres senyals d’un minut de durada separats per silencis de cinc segons, el final de la prova de sirenes s’anunciarà amb un senyal continu de 30 segons.

Les activacions de sirenes serveixen també per practicar les mesures d’autoprotecció en cas d’emergència per risc químic, aquestes són:

– Tancar-se a casa, es preferible tancar-se a les habitacions més interiors

– Aturar els aparells de climatització

– Cercar informació als mitjans de comunicació social (ràdio,televisió,twitter…)

– No sortir fins que ho comuniquin les autoritats o fins que s’escolti el senyal de fi d’alerta

Cal recordar que dins dels edificis pot ser que no s’escoltin les alarmes ja que estan pensades per avisar a la població que està a l’exterior dels edificis.

L’activació de les sirenes és farà per sectors de risc i en diferents fases

09:30 hores: Comprovació de les comunicacions de veu a través de la xarxa RESCAT entre CECAT Barcelona, CECAT Reus i els diferents CECOPALS que en disposen. Abans de cada activació es farà una comunicació de veu per avisar de l’ inici de l’activació de les sirenes.

10:40h Activació en alerta de les sirenes de Terres de l’Ebre des de CECAT Barcelona.

10:50h Activació de les sirenes en fi d’alerta des de CECAT Barcelona.

11:20h Activació en alerta de les sirenes del Polígon Nord Tarragona des de CECAT Barcelona.

11:30h Activació de les sirenes en fi d’alerta des de CECAT Barcelona.

11:40h Activació en alerta de les sirenes del Polígon Sud Tarragona des de CECAT Barcelona. 11:50h Activació de les sirenes en fi d’alerta des de CECAT Barcelona.