Tarrakon, un nou restaurant molt tarragoní

Per . Actualitzat el

L’empresari tarragoní Lluís Ballester ha volgut iniciar una nova trajectòria amb el seu establiment de restauració situat al carrer Comte de Rius, al centre de la ciutat, deixant la franquícia de Lizarran i començant un nou projecte molt lligat a Tarragona, tant pel nom com per la decoració i la gastronomia, que ara són molt local, molt tarragonines.

Amb aquestes línies ha obert ja fa unes setmanes el restaurant Tarrakon, nom que recorda les primeres cases preromàniques de pescadors que va tenir el Serrallo. De la decoració se n’ha encarregat l’artista Jordi Freixa, que ha penjat a les parets del local una col·lecció del seu arxiu personal de fotos de la història de Tarragona a través dels seus monuments més interessants i representatius, tradicionals i populars: de la ciutat romana, medieval i moderna, joies del patrimoni artístic tarragoní.

La cuina també respon a aquesta il·lusió localista amb plats molt nostres, de qualitat i ben elaborats. Podem destacar l’amanida Tarrakon, cabdells amb anxoves, caragols a la llauna, gambes a l’allet, patates braves, pa de cristall amb tomàquet, filet a l’allet, entrecot de 300 gr, llobarro o aurada, salmó, bacallà, sípia, taula de formatges, pinya flamejada amb gelat, flam amb nata, suflé de xocolata, etc.

A la carta no hi falta el plat del dia i les tapes, que s’exposen en una vitrina de vidre d’amunt de l’àmplia barra, com una temptació més per als comensals del nou Tarrakon.

Apuntem finalment que l’establiment també ofereix un tast de quatre varietats de cerveses nacionals per 1 euro.