Operació policial antigihadista a Valls

Agents del Mossos d’Esquadra fan escorcolls a domicilis del carrer Maria Codina de la capital de l’Alt Camp

Per . Actualitzat el

Els Mossos d’Esquadra duen a terme des de la passada matinada una nova operació contra el terrorisme gihadista a Catalunya, concretament a Valls, al carrer Maria Codina, on s’hi troben els Mossos d’Esquadra i la unitat dels TEDAX. Agents d’intervenció especial de la policia catalana també han entrat en domicilis de Sabadell, Terrassa, Barcelona i Sant Quirze del Vallès.

Segons les primeres informacions, els agents han fet entrades i escorcolls en aquestes localitats, on també consten detinguts, amb un total de 10 detencions en 13 escorcolls a les vuit del matí. A les persones detingudes se les acusa de pertinença a organització terrorista, ja que estarien efectuant tasques de captació per enviar combatents a Estat Islàmic a Síria.

L’operació està dirigida pel Jutjat d’Instrucció número 1 de l’Audiència Nacional i el jutge Santiago Pedraz. La investigació feia un any que havia començat arran de les detencions de dos veïns de Monistrol de Montserrat a Bulgària quan intentaven continuar cap a Turquia i Síria per integrar-se a les milícies de l’EI, i també es creia que la cèl·lula podria haver estat preparant atemptats a Catalunya tot i que no era imminent.