Els problemes d’audició es poden prevenir? Descobreix-ho a Botiga de Salut

El pròxim dia 17 d’abril l’establiment acull una xerrada gratuïta sobre audició

Per . Actualitzat el

Segons les últimes estimacions de l’Institut Nacional d’Estadística, la pèrdua de capacitat auditiva afecta gairebé un milió de persones a Espanya. Contràriament al que es pensa, la disminució de la capacitat auditiva afecta persones de qualsevol edat, tant homes com dones, encara que la incidència augmenta a partir dels 55-60 anys a causa de l’envelliment natural de l’aparell auditiu.

La pèrdua auditiva no avisa

A diferència de la pèrdua de visió, que ens acostuma a alertar amb símptomes molt clars (mal de cap, etc.), la pèrdua d’audició és més difícil de detectar, perquè es tracta d’un procés gradual, sovint enganyós, és indolor i es reconeix quan ja fa un temps que es té. Tanmateix, hi ha certs factors que haurien d’activar el senyal d’alerta, com la necessitat d’apujar el volum del televisor o la dificultat per entendre una conversa en ambients sorollosos.

Els especialistes insisteixen en la necessitat de tractar adequadament la pèrdua d’audició quan es presenta, ja que representa una disminució considerable de la nostra qualitat de vida. Per a otorinolaringòlegs i audioprotetistes, el més important és tenir consciència que, en molts casos, la pèrdua d’audició es pot prevenir.

Prevenir, la millor solució

L’Organització Mundial de la Salut recomana algunes estratègies senzilles de prevenció: evitar sorolls forts, fugir de l’ús prolongat d’auriculars amb el volum alt, fer servir protecció auditiva si es treballa amb equipaments sorollosos i ser especialment curós en cas de malalties que poden derivar en otitis.

Tot i que no es pot revertir, la pèrdua d’audició associada a l’edat sí que es pot alentir si es detecta a temps. Per això, els especialistes recomanen sotmetre’s a controls auditius periòdics a partir dels 50 anys.

On es pot fer un examen auditiu?

Davant la sospita d’una pèrdua d’audició, hem de consultar un audioprotesista o un otorinolaringòleg, o també anar a un centre auditiu especialista en anàlisis de capacitats auditives. L’examen audiomètric és un test totalment indolor que dura pocs minuts. En cas que es necessiti un audiòfon, l’audioprotetista és el més qualificat per seleccionar, programar i aplicar l’aparell.

Els avantatges de confiar en el líder

En tot aquest procés és fonamental optar per una entitat de provada experiència que disposi de personal qualificat i que no es limiti a vendre un producte, sinó que informi el pacient de les solucions més adequades i faci un seguiment de cada cas.

Amplifon, líder en solucions auditives des de fa més de 60 anys, ha ajudat milions de persones en tot el món a recuperar el placer de tornar a sentir-hi. Per fer-ho, té un gran equip d’audioprotetistes en procés constant d’aprenentatge i actualització de nous protocols i de les tecnologies més innovadores en el camp de l’audició.

A Amplifon rebrà un servei de qualitat, i cada any es podrà fer una revisió auditiva de manera gratuïta per comprovar l’estat de la seva audició. A més, podrà provar els audiòfons a casa durant 30 dies, gratuïtament i sense cap compromís de compra.

Consulti a www.amplifon.es el centre Amplifon que té més a prop i comenci a cuidar la seva salut auditiva.