L’ocupació a la Costa Daurada se situa al 95% durant Setmana Santa

Els càmpings registren la millor xifra d’ocupació de la última dècada

Per . Actualitzat el

Bones xifres per al sector turístic de la Costa Daurada que tanca els dies forts de Setmana Santa amb un ple total en la majoria de llocs. Tot i que la xifra d’establiments que van obrir aquests dies de festa va ser menor que la de fa un any, passant del 82% al 60%, es calcula que l’ocupació ha estat del 95% arreu de la destinació turística tarragonina. Els càmpings de la Costa Daurada omplen al 100% els bungalous en una Setmana Santa que supera els registres dels últims deu anys.

Que la festivitat religiosa hagi estat tan matinera ha provocat que molts establiments hotelers hagin preferit no obrir les seves portes aquests dies. En canvi, les bones previsions meteorològiques, a més a més, correctes, han fet que les places ofertes gairebé s’hagin exhaurit. Els càmpings, amb els bungalous plens i les parcel·les fregant el 90% d’ocupació, es mostren molt satisfets i admeten que no recorden una Setmana Santa similar des d’abans de la crisi. Fins i tot, el Dijous Sant, l’ocupació va ser alta, amb el 70% de les places de bungalous i el 50% de les parcel·les plenes.

Els hotelers lamenten no haver arribat al 100% d’ocupació tot i que un 40% dels establiments han romàs tancats.

En ambdós casos els visitants han estat turistes de proximitat catalans i de diversos punts de l’Estat com ara Aragó, Navarra, Euskadi i La Rioja.

Tarragona plena

Divendres i dissabte, els hotels i càmpings de la capital van arribar al 100% d’ocupació i la resta de dies van omplir entre el 60 i el 75% de les places ofertes.  Un fet que els hotelers han destacat especialment pel que fa a la nit de diumenge.

Es tracta, doncs, de 2.500 places hoteleres i 6.800 de càmping que van ocupar turistes provinents de Catalunya i de les comunitats autònomes més properes.

Els sis càmpings de la ciutat van penjar el cartell de complet el divendres i dissabte i van tenir una ocupació mitjana del 70% la resta de dies.

Bones expectatives

Els càmpings tarragonins ja tenen un 40% de les places reservades per l’estiu. Aquesta dada fa pensar als responsables del sector que les xifres d’ocupació de l’any passat milloraran aquest 2015.

El sector hoteler de la ciutat també mira cap a l’estiu amb optimisme i recorda que des d’abans de la crisi no es veia tanta activitat. Amb tot, encara no s’han començat a reservar les habitacions per la temporada alta i caldrà esperar per veure si les sensacions es transformen en fets.