Tarragona feta xocolata

La Pastisseria Conde elabora figures de Pasqua inspirades en els elements del Seguici

Per . Actualitzat el

El punt final de la Setmana Santa és la trobada tradicional de la mona de Pasqua l’últim dilluns de vacances. Les pastisseries d’arreu s’omplen de figures de xocolata i de pastissos decorats amb plomes i pollets. De vegades és difícil triar entre totes les opcions però quan trobem elements pròxims a nosaltres no ens podem resistir.

La Pastisseria Conde va crear l’any passat figures de xocolata que representen els pilars de les quatre colles castelleres de la ciutat, una iniciativa que va tenir molt un èxit entre els tarragonins. Per això aquest any en Josep Gonzàlez, propietari del negoci, va decidir anar una mica més enllà i reproduir en xocolata els castells més grans que havien fet les colles. Un sentiment casteller que ha estat present a la família des de fa dècades, quan l’avi de la família es va apuntar a una de les colles castelleres de principis del segle XX. Aquest any, a més, la Mulassa de Tarragona s’ha volgut sumar a la dolça iniciativa i tenir la seva versió en cacau. El pastisser no ha dubtat a tirar endavant aquestes noves figuretes i explica que és important fer coses de la ciutat i després ja vendrem «coses del Walt Disney o Messis». Els elements festius no són els únics que omplen els aparadors de la pastisseria Conde, ja que els clients poden trobar jugadors i l’estadi del Gimnàstic de Tarragona amb el dibuix de l’escut, o els personatges més emblemàtics de les sèries de dibuixos i de pel·lícules que triomfen entre els més petits. La pastisseria Conde pot presumir de fer quasi totes les seves figures de xocolta de manera artesanal, cosa que comporta una feina de molts mesos i que en Josep va començar quan les temperatures van baixar a principis d’hivern.

Les mones no poden faltar en aquests dies i a la pastisseria Conde n’ofereixen de moltes maneres per satisfer els paladars més exigents. Podrem escollir des del tradicional biscuit fins a la mona coberta de trufa o nata. Tot i que la majoria estan fetes d’encàrrec, aquells que s’hagin despistat o siguin de fer les coses a l’últim moment, podran trobar a la botiga mones fetes aquell mateix dia.

Afanyeu-vos perquè les figuretes artesanes i originals de la pastisseria Conde ja són tot un èxit entre els padrins i les padrines des fa setmanes.