Reus planifica una segona estació de Renfe mentre Tarragona continua esperant

La Generalitat presentarà a Foment el projecte per construir una nova estació a la zona de Bellissens

Per . Actualitzat el

La realitat pel que fa a equipaments ferroviaris a Reus i Tarragona és ben diferent. Mentre que a la capital del Baix Camp es projecta la construcció d’una segona estació entorn de Bellissens per donar servei a la Fira, el campus universitari, el Tecnoparc i l’hospital de Sant Joan, a la capital tarragonina fa anys que s’espera que Foment inverteixi per millorar la seva obsoleta estació.

L’anunci de la Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament de Reus de sol·licitar a l’Estat una nova estació de Renfe a la zona de Bellissens no ha caigut gens bé a l’Ajuntament de Tarragona, que fa anys que lluita amb el Ministeri de Foment per aconseguir que s’inverteixi per millorar l’actual estat de l’estació de la capital tarragonina, totalment obsoleta malgrat que és una de les més importants de Catalunya quant a volum de passatgers.

Segons Carles Castillo, regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Tarragona, «aquest anunci cal emmarcar-lo en un acte de precampanya electoral. Tot i això, és una mostra més que Reus va a la seva, sense tenir una visió de territori». Sobre les opcions que aquesta proposta de nova estació a Bellissens sigui acceptada pel Ministeri de Foment, Castillo adverteix que «aquesta manca de visió territorial és aprofitada per Madrid per no solucionar les mancances ni de Tarragona ni de Reus. L’argument de Foment ara és que no tenen diners, per això el nostre plantejament per a l’estació de Tarragona és la inversió mínima per eliminar les barreres arquitectòniques». Sobre les prioritats que Foment ha de tenir a les nostres comarques, el regidor tarragoní diu que «a Tarragona anem per davant, ja que fa temps que va presentar el projecte per crear la nova estació central a l’Horta Gran, prevista en el POUM», conclou Castillo.