Lo Mas de Nuri i Casa Nuri, menjars típics del Delta

Per . Actualitzat el

La mare de la Nuri González va ser una persona molt admirable per la seva gran visió de negoci i de futur. Quan pràcticament tot el Delta de l’Ebre, en la seva desembocadura, era desert i no hi havia res més que la barcassa que passava la gent d’un lloc a l’altre del riu, ella va veure clares les possibilitats turístiques d’aquest bonic territori. I va muntar un xiringuito a la riba, tocant l’aigua. Seria la primera pedra d’un dels complexos turístics gastronòmics més destacats del delta de l’Ebre, que avui en dia disposa de dos importants restaurants, Casa Nuri i Lo Mas de Nuri (aquest darrer inaugurat el 2012), Creuers Delta Ebre, amb 11 vaixells, botiga agroturística, lloguer de bicicletes…

La Nuri González va saber recollir la il·lusió de la seva mare i continuar la tasca iniciada l’any 1973. Actualment té el suport de les seves filles, els seus gendres i el seu marit. Tota una empresa familiar admirable.

Parlar del Delta és parlar d’arrossals, d’aus, de barraques, de la Casa de Fusta… i, a l’hora de menjar, de Casa Nuri, per la seva bona cuina típica del Delta. Més de 40 anys d’història consoliden el restaurant de rústica decoració, situat davant de vaixells «golondrina», que fan la ruta turística del riu en la seva desembocadura. Un centenar de metres més enrere hi ha el restaurant Lo Mas de Nuri, més petit, elegant i tranquil, però que ofereix la mateixa cuina.

Els cuiners d’aquests restaurants són uns mestres de la cuina típica del Delta. Els plats estrella són els arrossos (unes 12 varietats), la caldereta de marisc, el suquet de peix i l’ànec en diferents elaboracions, encara que sembla que la millor és amb l’arròs. Però no podem oblidar els grumols (cloïsses fines del terreny), la mariscada, les angules en temporada, les anques de granota, el xapadillo, el rèmol al forn, les anguiles amb suc… I a l’hora de les postres, la rebosteria feta a la casa i els pastissets típics de la comarca.

També a la carta hi ha un menú per 12 euros i dos menús degustació, per 25 i 45 euros. Al celler hi ha unes 35 referències de vins i caves de diverses D.O. espanyoles, sense oblidar les de les comarques tarragonines. Casa Nuri té diversos menjadors amb una capacitat total per uns 350 comensals. I disposa de terrassa per quan fa bon temps. Un restaurant familiar, que ara, juntament amb el seu germà, Lo Mas de Nuri, cal reservar taula per gaudir els caps de setmana de la bona cuina típica del Delta.