«Aviat estrenarem l’escola i finalitzarem les obres del tanatori»

Joan Maria Sardà, alcalde de la Pobla de Mafumet, fa balanç de la darrera legislatura

Per . Actualitzat el

Continuem amb aquesta secció d’entrevista als alcaldes del territori visitant la Pobla de Mafumet, un dels municipis del Tarragonès que més ha evolucionat en els darrers anys, especialment en atenció a les persones i en la consecució de nous equipaments públics al servei de la ciutadania. En parlem amb el seu alcalde, Joan Maria Sardà, un dels polítics històrics del Tarragonès.

Quin balanç fa d’aquests últims quatre anys de legislatura?
Estic satisfet per tot el que hem fet i alhora estic il·lusionat pel que ens queda per fer. Crec que podem afirmar que hem complert i que hem sabut trobar els recursos necessaris per seguir millorant la Pobla i per continuar fent costat a les persones. Han estat quatre anys molt intensos i en els quals hem treballat amb la màxima de les voluntats i tan bé com hem sabut per fer que la Pobla sigui cada dia més gran i millor. El nostre màxim objectiu és que els nostres veïns i veïnes estiguin a gust amb el seu poble i que els agradi viure a la Pobla, i en això continuarem treballant.

Centrant-nos en temes concrets, com avancen les obres de la nova escola? Estarà a punt per al pròxim curs?
Crec que és el projecte més important i que tindrà un llegat i un impacte més positiu en el futur de la Pobla. Ara estem ultimant els treballs i aquest mes d’abril hi celebrarem una jornada de portes obertes perquè els pobletans i pobletanes puguin conèixer la nova escola al detall. I el pròxim curs, els nostres nens i nenes ja gaudiran de totes les comoditats que ofereix aquest nou centre educatiu. Era un projecte imprescindible a causa del creixement demogràfic que estem experimentant i que ens obligava a buscar solucions. Ja és prou sabut que des de fa anys estem negociant amb la Generalitat per fer possible aquesta nova escola, però ja no podíem esperar més i per això des de l’Ajuntament vam propiciar un acord: nosaltres construïm la nova escola i a canvi el municipi es queda l’antic edifici escolar com a patrimoni municipal.

Com van les obres del tanatori?
Avancem a molt bon ritme i aviat estaran enllestides. És un projecte d’obra pública que l’Ajuntament ha impulsat per completar el mapa d’equipaments municipals, i que ens permetrà oferir un servei fonamental als pobletans i pobletanes per ajudar-los en uns moments tan difícils com són la pèrdua d’un ésser estimat.

També han dut a terme millores al nucli antic, en què han consistit? Quina millora aportaran per als pobletans i visitants?
Dissabte passat vam inaugurar la remodelació del nucli antic i del mur ornamental que uneix la carretera amb el nostre municipi. Els treballs efectuats ens han permès renovar 5.640 metres quadrats de carrer, renovant-los tant en la seva superfície com en el subsòl, on s’ha millorat i renovat la majoria dels serveis de subministrament soterrats. També hem renovat la il·luminació pública i hem instal·lat nous elements de mobiliari urbà. Tot plegat ens ha permès millorar l’accessibilitat i la comoditat per als veïns i veïnes del nostre nucli antic, i també de tots els que hi accedeixen. Finalment, el nou mur ornamental connectarà més fàcilment el nucli antic amb la carretera, ja que hi hem eliminat les barreres arquitectòniques.

També s’han implementat noves ajudes i subvencions en l’àmbit social. Com ha evolucionat aquest àmbit de serveis socials en aquests darrers anys? Quines ajudes hi ha previstes?
Hem evolucionat cap a una major atenció, fent costat a les persones i ampliant l’atenció social perquè és el que el context i la situació requereix. Això es tradueix en un ampli programa de beques i ajudes a l’estudi, del qual any rere any n’incrementem la dotació econòmica; també impulsem l’obra pública per millorar el municipi i, de retruc, ens permet crear llocs de treball. A més, hem impulsat una brigada municipal que, de manera rotativa, ofereix ocupació a les persones aturades del nostre municipi. En resum, fem tot el possible per ajudar els nostres veïns i veïnes, perquè la raó de ser del nostre ajuntament són les persones.

Quins reptes es planteja de cara als pròxims anys, en el cas que torni a ser reelegit com a alcalde?
Sens dubte, les necessitats i els reptes de la Pobla impliquen continuar donant suport a les persones, perquè sense persones no hi ha municipi. I això es tradueix a mantenir l’esforç en atenció social i també en seguir potenciant els equipaments públics. La nostra voluntat és seguir treballant per completar el mapa d’equipaments de La Pobla i, també, per donar suport a iniciatives supramunicipals que creen llegat i beneficis per al territori, com són el clúster ChemMed Tarragona o els Jocs Mediterranis del 2017, dels quals serem seu de les competicions de futbol. Serà un moment històric que viurem d’aquí a dos anys, i cal que ens preparem per estar a l’altura.