Reus vol dues estacions…

Per . Actualitzat el

És ben curiós que, dos mesos abans de les municipals, a Reus presentin el projecte d’una nova estació ferroviària a la zona de Bellissens per tal de donar cobertura de transport públic a un espai on es concentren infraestructures com el nou Hospital de Sant Joan, la Fira de Reus, el campus universitari o el complex empresarial del TecnoParc. La voluntat de la Generalitat de Catalunya (a l’espera de la resposta del Ministeri de Foment) és, doncs, que el municipi de Reus disposi de dues estacions ferroviàries d’aquí a uns anys. La de tota la vida, la del centre, i la nova a Reus-Bellissens, una zona creixent que, en un clar exemple de manca de sentit comú dels nostres governants, va començar a aplegar grans equipaments sense que prèviament es tingués en compte una necessitat bàsica com és la seva connexió amb transport públic.

A Notíciestgn no posem en dubte la necessitat de construir una estació a Reus-Bellissens, equipament que segons Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, rebrà de mitjana uns 3.000 viatgers al dia (sobretot de persones que tinguin com a destinació les empreses ubicades al polígon, la universitat i a l’hospital), però sí que advertim de l’evident greuge comparatiu que tornarà a planar sobre la ciutat veïna de Tarragona, que des de fa molts anys es queixa amb raó de la precària situació de la seva estació de Renfe, totalment obsoleta i insegura malgrat que és una de les importants de Catalunya quant a trànsit anual de passatgers. A ulls dels veïns i veïnes de Tarragona, doncs, no tindria cap sentit que Reus disposés de dues estacions (una totalment nova) quan a la capital del territori es va amb una sabata i una espardenya.

L’autorització i la construcció de la nova estació  de Reus està ara sobre la taula del Ministeri de Foment, que també té entre els seus temes pendents invertir d’una vegada per totes en la millora de l’estació de Tarragona. Les prioritats al territori són les que són… confiem que els criteris tècnics s’imposin als polítics a l’hora de decidir on cal invertir abans.