L’Ajuntament publica el llibre ‘Balanç de govern 2011-2015’

El document recull les inversions dutes a terme pel consistori durant els darrers anys i la resposta de la ciutadania als actes municipals

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Tarragona ha editat el llibre Balanç de Govern 2011-2015 que recull la tasca realitzada pel govern municipal en els darrers quatre anys. El contingut està estructurat en quatre àmbits d’actuació: les persones, l’educació i la cultura, els espais públics i l’economia. En cada apartat hi ha les dades principals de la tasca municipal desenvolupada amb estadístiques, gràfics i inversió.

La portaveu municipal, Begoña Floria, ha recordat que «han estat anys complexes per les dificultats econòmiques provocades per la crisi i les retallades d’altres adminsitracions que han derivat als ajuntaments responsabilitats que eren compartides, com l’Escola de Música o les llars d’infants». Tot i això, s’ha treballat per prioritzar els recursos allà on més es necessiten, enfocar projectes pendents com l’Escola Oficial d’Idiomes i treballar pels reptes que donaran un impuls important a la ciutat, com els Jocs Mediterranis 2017.

Tal com reflecteix el pròleg, de Josep Fèlix Ballesteros, «s’estan complint els 7 objectius estratègics que es van marcar fa vuit anys: convertir Tarragona en una ciutat capdavantera, cohesionada, motor econòmic, que treballa per la recerca i la innovació, per la cultura i l’educació, per la gestió eficient i participativa, i tot per a la qualitat de vida».

En el llibre, hi ha moltes dades concretes que «ratifiquen l’altíssim nivell de compliment dels compromissos adquirits i de feina feta».

Alguns dels exemples són:

– El 13 de juliol de 2013 sortia publicat al DOGC l’aprovació del nou Pla d’Ordenació Urbana Municipal de Tarragona (POUM), resultat d’un intens treball fruit del diàleg i la participació ciutadana amb l’objectiu de fer una ciutat digna i sostenible per al futur amb una població màxima de 185.000 habitants.

– En el darrer any 2014 l’aportació municipal als serveis socials ha augmentat un 21%.

– Del 2007 al 2014, el pressupost de serveis socials s’ha doblat, ha passat de 5,7 milions € a 9,9 milions €.

– Els serveis socials bàsics atenen les situacions d’urgència puntual de persones que no disposen de recursos i també atenen situacions d’exclusió social, en aquest sentit, l’any 2011 se’n van beneficiar 8.257 persones i el 2014, 19.102, un 49% més. La despesa el 2011 va ser de 314.859 € i el 2014, quasi el doble, 617.013 €.

– La inversió en el manteniment i conservació de les escoles ha passat de 25.658 € el 2011 als 114.887 € el 2014.

– Els tres teatres de la ciutat: Metropol, Camp de Mart i Teatre Tarragona, han tingut una mitjana de 65.000 espectadors a l’any.

– En els darrers quatre anys s’han realitzat treballs de manteniment i millora als recintes patrimonials: 16 actuacions al Circ-Pretori; 10 a Casa Castellarnau; 8 a la Muralla; 8 al Fòrum de la Colònia; 5 a l’Amfiteatre i 4 al Pont del Diable, entre d’altres.

– Els cinc centres cívics de Bonavista, Sant Pere i Sant Pau, Sant Salvador, Torreforta, la Part Alta i, la darrera incorporació de l’any passat, el de Monnars, van tenir l’any passat una participació total de 294.205 persones que hi van fer activitats.

– En els darrers quatre anys s’han invertit 127.235 € en millorar les instal·lacions dels centres cívics.

– El Patronat Municipal d’Esports té 7.618 abonaments, que fan que les instal·lacions esportives municipals, en la franja horària de la tarda, estigui per sobre del 80% d’ocupació. L’esport de base ha mogut al voltant de 3.000 participants.

– El nombre d’usuaris de l’Espai Jove Kesse ha passat de 6.301, fa quatre anys, als 15.796 del 2014.

– Al llarg de quatre anys s’han ofert 323 cursos adreçats a treballadors en atur, joves i persones que volien millorar els seu perfil professional. D’altra banda, l’any passat 639 persones es van beneficiar dels programes del Servei Municipal d’Ocupació.

En el llibre també es publiquen els principals moviments dels pressupostos municipals; les actuacions de la Guàrdia Urbana (indicadors de trànsit, campanyes preventives, educació viària); la feina desenvolupada per la Brigada Municipal en les seves diferents facetes de treballs; les actuacions de Territori, disciplina urbanística i llicències. També hi ha gràfics sobre l’evolució de la recollida de residus i la neteja, dades sobre Mobilitat, Medi Ambient, Comerç o Relacions Ciutadanes, entre moltes d’altres dades. En definitiva, es tracta d’un ampli resum de totes les conselleries de l’Ajuntament amb l’activitat desenvolupada aquest quatre anys.

Del llibre s’han editat 400 exemplars.