Els més petits pugen dalt dels escenaris

La 37a edició del Festival de Teatre Infantil i Juvenil del Baix Penedès arrencarà el dimecres 8 d’abril, a les 10 del matí, i tindrà lloc al Teatre Municipal Àngel Guimerà

Per . Actualitzat el

En aquesta ocasió, al llarg dels dies laborables compresos entre el 8 i el 17 d’abril, un total de 604 infants i joves -des de pàrvuls 3 anys i fins a segon curs de batxillerat- s’espolsaran la vergonya i la timidesa i recalaran al Vendrell per pujar a l’escenari del TÀG a escenificar-hi les 25 obres de teatre que han preparat amb el seu professorat i, en molts dels casos, amb els pares i les mares que han col·laborat en els muntatges escenogràfics. Aquests nois i noies que ens mostraran les seves arts interpretatives pertanyen a 18 centres educatius de 10 poblacions de la comarca del Baix Penedès. A la taula adjunta hi podeu consultar les obres, els elencs i el nivell educatiu dels actors i de les actrius que aniran desfilant per l’escenari.

La importància que la comunitat educativa dóna a l’art teatral evidencia que es tracta d’un escenari ple de beneficis. Amb la posada en escena d’una obra de teatre, els joves intèrprets guanyen seguretat personal –millorant la seva autoestima i superant les seves pors-, expressen les seves emocions i els seus sentiments tot prenent consciència del seu cos a través de l’expressió corporal, milloren la seva expressió verbal per comunicar-se amb més facilitat -a través de la dicció, la fluïdesa i la claredat en l’ús del vocabulari adequat a la seva edat-, reforcen la seva creativitat i la seva imaginació, i aprenen que la constància i la perseverança en la feina de grup tenen la seva recompensa. En definitiva, el teatre els obre una finestra al món per mostrar-los múltiples maneres de viure i els permet gaudir del treball en equip mentre persegueixen un mateix objectiu. A més, disposar de l’oportunitat de mostrar el seu treball en un escenari professional els proporciona el valor afegit de viure una experiència inoblidable.

Un cop tancada la inscripció per poder-hi assistir com a espectadors i espectadores, hi ha assegurada una nombrosa afluència tant d’alumnes companys i companyes dels centres escolars que hi actuen com de d’altres centres que els volen donar suport.

El festival va dirigit, bàsicament, a la població escolar, tot i que és obert a tothom. L’entrada és gratuïta, però des de l’organització no es pot garantir que sempre quedin localitats disponibles per als familiars dels joves actors i actrius. Cada dia s’inicien les representacions a les 10 del matí.

Val a dir que el Consell Comarcal del Baix Penedès subvenciona una part del transport dels joves actors i actrius, l’Ajuntament del Vendrell dóna suport logístic i proporciona el local per a celebrar totes les representacions, i TV El Vendrell gravarà totes les obres i les anirà emetent una per una.

Podeu trobar més informació a: https://sites.google.com/a/xtec.cat/crpbaixpenedes/