La 15a Nit Empresarial de CEPTA premia a Repsol amb el Guardó d’Honor

L’acte es va dur a terme al Centre de Convencions de PortAventura

Per . Actualitzat el

El Centre de Convencions de PortAventura ha estat l’escenari escollit per CEPTA i l’Ajuntament de Salou per acollir la 15a edició de la Nit Empresarial, la reunió de l’empresariat tarragoní que, en aquesta ocasió, ha premiat a REPSOL amb el Guardó d’Honor de La Nit, junt amb la resta de reconeixements de l’acte: els Guardons CEPTA, els Reconeixements a la Fidelitat, els Reconeixements de les associacions a empreses rellevants dels respectius sectors i els Reconeixements atorgats per l’Ajuntament de Salou.

L’acte ha comptat amb diverses personalitats rellevants, com és el cas del president de Foment del Treball Nacional, Joaquim Gay de Montellà i el president de Repsol, Antonio Brufau, han estat alguns dels as- sistents a l’acte que han presidit el màxims responsable de CEPTA, J.Antoni Belmonte i l’alcalde de Salou, Pere Granados.

El bloc acadèmic de l’acte -que enguany ha acollit diverses intervencions sota el títol de Temps de lideratge- ha comptat amb les intervencions de l’economista Emili Duró i la taula rodona ha comptat amb la par- ticipació idel director General d’Operacions i Finances de Port Aventura, Fernando Aldecoa i la presidenta de l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada, Berta Cabré. La taula rodona ha estat moderada per la periodista Núria Solé, que ha conduït l’acte.

A causa de l’accident d’avió succeït als Alps francesos, el president de la Generalitat s’ha excusat dels diversos actes públics amb els quals estava compromès, inclosa la Nit Empresarial que avui havia de presidir. D’altra banda, la presidenta de la presidenta FEPIME Catalunya, Ma. Helena de Felipe, tampoc podrà estar present en la Nit Empresarial d’enguany a causa del traspàs de la seva mare.

Guardons CEPTA

GUARDÓ A LA PROMOCIÓ D’ACTIVITAT EMPRESARIAL: VINÍCOLA DE NULLES
La Vinícola de Nulles des de fa uns anys utilitza com a eina de promoció dels seus vins i caves Adernats la seva pròpia oferta enoturística, emmarcan-la com una experiència única i original que aconsegueix desper- tar la part sensorial de cada visitant. Dos exemples, en són les ViNitCultures i la Vinitfest. Aquestes experièn- cies es desenvolupen en la mateixa Catedral del Vi de Nulles, un edifici Modernista dissenyat pel reconegut arquitecte Cèsar Martinell.

GUARDÓ A L’ECONOMIA COL·LABORATIVA: LA RUTA DEL CISTER
La Ruta del Cister, nascuda per iniciativa dels Consells Comarcals l’Alt Camp, la Conca de Barberà i l’Urgell celebra els seus 25 anys de funcionament. Creada amb la voluntat de desenvolupar turística i econòmica- ment les tres comarques, ha esdevingut al llarg d’aquests anys l’expressió i identitat d’un territori.

GUARDÓ A L’ECONOMIA SOCIAL: FUNDACIÓ PRIVADA GINAC
La Fundació Ginac és una entitat d’iniciativa social, sense ànim de lucre, que forma part de FUNDALIS. Treballa a l’Alt Camp des de fa quasi 40 anys, amb l’objectiu de millorar el benestar i la felicitat de les per- sones amb discapacitat i/o trastorn mental. Va ser una de les 10 primeres empreses catalanes en implantar un Sistema Integrat de Gestió. En aquests anys de crisi, ha continuat creant ocupació, col·laborant amb les empreses més importants del nostre territori. Actualment ofereix serveis a més de 450 persones i ocupació a 190 treballadors.

GUARDÓ A LA RESPONSABILITAT SOCIAL: CLECE, S.A
Clece és una empresa líder en el servei de Neteja d’Interiors, Restauració de col·lectivitats, manteniment d’instal·lacions, jardineria i medi ambient, educació infantil i serveis a les persones, entre les més rellevants a la província. Una empresa present al territori català amb 11.500 treballadors i treballadores, dels quals 980 són procedents de col·lectius vulnerables; persones amb discapacitat, víctimes de violència de gènere, joves i persones en risc d’exclusió social en general. Clece dona un pas més endavant, tancant el seu Cercle de Gestió. Aposta per la inclusió normalitzada oferint serveis de qualitat als seus clients, respectant la gestió sostenible del negoci, tornant així a la societat allò que rep d’ella.

GUARDÓ A LA CREACIÓ D’OCUPACIÓ: SCA
SCA és una companyia líder mundial en productes d’higiene i forestals, fundada el 1929. SCA Espanya té aproximadament 1.200 treballadors repartits entre diversos centres productius i oficines. A Espanya, SCA produeix i distribueix paper tissú pel gran consum (rotlles de paper higiènic, de cuina, tovallons i mocadors) amb la seva pròpia marca COLHOGAR i amb les marques dels principals clients de la gran distribució, pels que també produeix bolquers i distribueix productes d’higiene femenina. També fabrica paper tissú per a la indústria i col·lectivitats sota la marca global Tork. A més a més, SCA també distribueix a Espanya articles per la higiene personal sota les seves pròpies mar- ques com TENA, líder en el mercat de la incontinència i present en el mercat espanyol i a la indústria farma- cèutica des de fa més de 25 anys, o DEMAK ́UP, la marca líder en discs desmaquilladors en el sector de la cosmètica. A nivell mundial, SCA ven els seus productes en uns 100 països. L’any 2014 va facturar 11.400 milions d’euros i compta amb una plantilla d’uns 44.000 empleats a tot el món.

GUARDÓ A L’EMPRESA FAMILIAR: JF POLO MOBLES DISSENY, S.L
J F Polo és una empresa familiar que es dedica desde fa quasi 40 anys a l’elaboració artesana de mobles a mida d’alta qualitat. L’any 2001 la Generalitat de Catalunya va distinguir l’empresa amb el Diploma de Mestre Artesa. Actualment, el grup és tot un equip de Mestres Ebenistes i Interioristes altament qualificats, amb un lema en comú: el temps passa, la qualitat perdura.

GUARDÓ A L’EMPRENEDORIA: CHESS LIVE
Chesslive.com és una plataforma d’escacs que permet a qualsevol persona jugar a escacs online amb persones de tot el món de manera gratuïta, universal i accessible. A més, estan introduint els escacs a les escoles per a utilitzar-los com una eina pedagògica i educativa. La seva finalitat és aconseguir que tothom descobreixi els grans beneficis que els escacs tenen en la vida quotidiana, com són la millora de la concen- tració i la creativitat, presa de decisions, prevenció de malalties cognitives i moltes altres.

GUARDÓ A LA INNOVACIÓ / NOVES TECNOLOGIES: AGRÍCOLA I CAIXA AGRÀRIA I SC DE CAMBRILS
La Cooperativa Agrícola de Cambrils està formada per 425 socis productors i la seva activitat està centrada en l’àrea agroalimentària, per una banda amb la secció de fruita i hortalisses i per una altra banda la secció de l’almàssera que produeix l’oli d’oliva verge extra sota les marques Mestral i Aragem que ha estat un pro- ducte reconegut internacionalment. La recerca de la qualitat, la millora de la imatge i la innovació han estat un objectiu per tot l’equip de persones que formen la cooperativa amb la finalitat de ser una cooperativa referent.

GUARDÓ A LA INTERNACIONALITZACIÓ: GRUP SOLARCA
Grup Solarca, és un referent mundial en oferir serveis de neteges químiques i bufats d’aire i vapor. L’any que ve, celebrarà el seu 30è aniversari i des de fa més de 15 anys va iniciar la seva carrera internacional. L’èxit radica en l’especialització d’aquest sector on actualment més del 90% de facturació d’obra nova, en projectes d’energia i petroli, prové de l’exterior”.

GUARDÓ A LA MILLOR TRAJECTÒRIA EMPRESARIAL: ASFALTOS ESPAÑOLES
Instal·lada en el complex químic de Tarragona des de 1965, Asfalts Espanyols, SA, ASESA, és una empresa dedicada al refinament de petroli, especialitzada en la producció de betum asfàltic. Produeix anualment més d’1 milió de tones de betum asfàltic, de les quals aproximadament el 75% es destina a l’exportació, principalment als mercats africà i americà. Des de la seva Terminal Marítima al Port de Tarragona opera els vaixells que transpor- ten asfalt i mou cada any més de 2 milions de tones de productes, propis de la seva activitat i també per a tercers.

GUARDÓ A L’EMPRESA DESTACADA: BASF
BASF compta amb més de 150 anys d’experiència creant química a través d’una cartera de productes que compta amb productes químics, plàstics, productes d’acabat i productes de protecció de cultius fins petroli i gas natural. Com a principal empresa química del món, combina l’èxit econòmic amb la protecció del medi ambient i la responsabilitat social.
A través de la ciència i la innovació, BASF fa possible que els seus clients, que provenen de pràcticament tots els sectors, puguin satisfer les necessitats actuals i futures de la societat. Els seus productes i solucions contribueixen a la conservació de recursos, a garantir la nutrició i a millorar la qualitat de vida, una contri- bució que es resumeix en una política de responsabilitat social corporativa dirigida a crear química per a un futur sostenible.
BASF va registrar unes vendes d’aproximadament 74.000 milions d’euros el 2014 i al tancament de l’exercici comptava amb més de 113.000 col·laboradors. Les accions de BASF cotitzen en les borses de Frankfurt (BAS), Londres (BFA) i Zuric (AN).

GUARDÓ D’HONOR NIT EMPRESARIAL 2015: REPSOL
REPSOL és una companyia integrada de petroli i gas present en més de 30 països, i que dóna feina a més de 24.000 persones. És la primera companyia de refinació i màrqueting a Espanya amb una producció de 346.000 barrils equivalents de petroli al dia i un sistema de refinació capaç de processar 998.000 barrils de petroli al dia. Compta amb uns excel·lents actius de downstream que estan entre els més eficients d’Europa.
La fortalesa dels negocis i de la situació financera del grup va permetre realitzar al desembre de 2014 una oferta de compra per la petroliera canadenca Talisman Energy per un valor de 6.640 milions d’euros. L’adqui- sició d’Talisman Energy transformarà a REPSOL en un dels principals grups energètics del món, amb més presència a països d’alta estabilitat geopolítica (OCDE), i reforçarà la seva activitat d’exploració i producció d’hidrocarburs, motor de creixement de la companyia.