Catalunya Caixa ven hipoteques de tarragonins als fons voltor Blackstone

Així ho denuncia la PAH que ha ocupat la seu central de l’entitat a Tarragona

Per . Actualitzat el

Hores després que el Congrés aprovi la Llei Mordassa, la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques de Tarragona fa quelcom que d’aquí uns mesos estarà penat: ocupar una entitat bancària. Aquest cop ha estat la que havia estat la seu central de Caixa Tarragona, a la plaça Imperial Tàrraco, i el motiu és evitar que Catalunya Caixa vengui les hipoteques dels tarragonins amb problemes econòmics als fons voltor Blackstone.

Segons, Jesús Sánchez, coordinador de la PAH Tarragona, l’entitat bancària no vol explicar quantes hipoteques han estat traspassades a aquests fons però podria arribar a una cinquantena.

Una de les famílies afectades per aquesta venda d’actius financers a gran escala és la de Juan Soldado. Aquest membre de la PAH ha explicat al NotíciesTgn que Catalunya Caixa li va anunciar fa uns mesos que establirien un quitament de 600€. Malgrat tot, «fa un parell de dies em van trucar i em van dir que pagués els 600€ durant dos mesos i que a partir del tercer la meva hipoteca passava a mans dels fons Blackstone», explica Juan Soldado amb desconfiança: «I aquests 1.200 euros a on aniran? Se’ls quedaran els de Catalunya Caixa perquè sí?».

La PAH tem que els gestors del fons voltor intentin accelerar desnonaments, en lloc de concedir lloguers a preus socials. Una por que no és infundada ja que el modus operandi dels fons voltor consisteix simplement a comprar en el mercat deute d’Estats i empreses a la vora de la fallida, normalment al 20% o al 30% del seu valor nominal, i després litigar o pressionar pel pagament del 100% d’aquest valor. Si aquesta pràctica s’estén en l’àmbit privat cap esperar que no hi haurà consecions pels afectats per les hipoteques tarragonins.

PAH2