GAIA Tarragona organitza la I Jornada sobre Polítiques Públiques de Protecció Animal

La Jornada tindrà lloc el proper 11 d’abril i comptarà amb diverses conferències

Per . Actualitzat el

L’Associació Grup Acollides i Adopcions d’Animals (GAIA Tarragona) ha organitzat per primera vegada a Tarragona una Jornada sobre Polítiques Públiques de Protecció Animal. L’acte, que compta amb la col·laboració de l’Associació Libera!, té programada la participació de veterinaris de GEMFE (Grupo de Estudio de Medicina Felina), Plataforma GATERA (BCN) i la secció de dret animal del Il·lustre Col·legi d’Advocats de Tarragona. L’objectiu de la jornada és debatre sobre la situació actual de les polítiques que s’apliquen en matèria de protecció animal i avançar, entre d’altres temes, en el nou model de gestió de les colònies felines a Tarragona.

A més, tindrà lloc una taula rodona, moderada pel president de la Fundació Franz Weber i membre de l’Associació Libera!, Leonardo Anselmi, amb candidats i representants dels diferents partits polítics. Sota el nom «Quines polítiques públiques de protecció animal necessita Tarragona?» els diferents partits explicaran quin és el seu posicionament al respecte i què inclouen en els seus programes sobre aquesta matèria.

La Jornada ,que començarà a les 10:00 hores del dissabte i s’allargarà fins a les 15:00 hores, tindrà lloc a la Sala d’Actes del Museu Nacional d’Art Modern de Tarragona (c/Santa Anna 8). L’acte ha comptat amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, el Il·lustre Col·legi d’Advocats de Tarragona, i l’Associació Libera!

GAIA Tarragona ha impulsat un nou model de gestió de les colònies de gats de la ciutat de Tarragona que es troba en la seva primera fase. Per continuar desenvolupant aquest model, cal un recolzament actiu i ampli de l’Admininstració. La manera que s’ha demostrat més eficaç per establir-ne un control, és l’esterilització. L’objectiu és promoure la gestió de colònies d’una manera eficient, que faci possible la convivència de gats i persones, basant la seva estratègia en el control de la natalitat, i aplicant la filosofía d’esterilitzar per no sacrificar. En aquest projecte, col.labora també l’Associació Tarraco Gats.