L’hospital de Santa Tecla organitza el XXII Congrés Català d’Urgències i Emergències

Tindrà lloc els dies 16 i 17 d’abril al Centre Tarraconense El Seminari de Tarragona

Per . Actualitzat el

L’hospital de Sant Tecla organitza aquest any la 22a edició del Congrés Nacional Català d’Urgències i Emergències, just poques setmanes després de la inauguració del nou servei d’urgències del centre tarragoní. El congrés, organitzar en col·laboració amb la Societat Catalana d’Urgències i Emergències, tindrà lloc els dies 16 i 17 d’abril al Seminari de Tarragona i s’espera que reuneixi prop de 250 professionals d’arreu de Catalunya.

La doctora Sílvia Flores i la infermera Cinta Peri, responsable mèdica i d’infermeria respectivament de l’àrea d’urgències de l’Hospital de Santa Tecla, són membres del comitè organitzador del congrés que el pròxim mes d’abril reunirà professionals sanitaris de tot Catalunya vinculats amb l’àmbit de les urgències sanitàries. «Volem que sigui un congrés integrador en què estiguin representats tots els vessants de l’atenció d’urgències i emergències», assegura la doctora Sílvia Flores, que afegeix que «també volem que els assistents al congrés coneguin totes les novetats relacionades amb aquest àmbit, ja que aquest és, en realitat, l’objectiu que ha de tenir qualsevol esdeveniment d’aquestes característiques».

El sistema d’urgències hospitalàries és un dels vessants sanitaris que sempre està en el punt de mira de la societat per això preguntem a les responsables de l’organització del congrés si trobades d’aquest tipus són importants per als professionals que hi treballen. «Són importants, però igual que ho són per a qualsevol altra especialització», explica la doctora Flores «la particularitat és que l’Estat espanyol és un dels pocs del món que no té reconeguda l’especialitat d’urgències com a tal, sinó que aquí es nodreix de diferents especialitats. Des de la Societat Catalana d’Urgències i Emergències treballem molt per aquest reconeixement, però mentrestant també ens esforcem per estar al dia de totes les novetats científiques relacionades amb aquest àmbit de l’atenció hospitalària.»

Programa

Segons Cinta Peri, «hem bastit un programa que reculli totes les novetats científiques més rellevants relacionades amb l’atenció d’urgències i emergències. Hem estructurat les dues jornades en dos grans eixos, que són taules rodones i tallers. Incloem també comunicacions breus i debats sobre diferents temes d’actualitat en què els participants defensen, amb arguments científics, punts de vista diferents sobre aspectes relacionats amb l’atenció d’urgències», explica. Per a aquesta edició s’han presentat un total de 154 comunicacions.

Com a mostra d’aquesta voluntat innovadora i d’apropar les principals novetats relacionades amb les urgències, Peri destaca la taula rodona que aborda la gestió de les emocions mitjançant la tècnica del Reiki, una teràpia alternativa amb visió de futur, impartit per infermeres especialitzades en el tema. D’altra banda, també destaca la conferència inaugural que tindrà lloc el dijous, 16 d’abril, a les 19,30 hores, a càrrec del prestigiós economista Emili Duró, que abordarà la gestió de les emocions, entre altres aspectes.

El Congrés començarà el dijous 16 d’abril a les 9 del matí i s’allargarà fins a les 9 del vespre. Tot seguit tindrà lloc el sopar oficial del Congrés. Les sessions continuaran el divendres 17 d’abril des de les 9 fins a les set del vespre, quan tindrà lloc la cloenda i el lliurament de premis. Els assistents podran gaudir també d’una visita al Circ romà de Tàrraco.

«Hem treballat per fer un programa atractiu, diferent i innovador i alhora per ajustar al màxim el preu de les inscripcions perquè tothom que ho desitgi pugui assistir», assegura la doctora Flores.