Les confraries de Tarragona estrenen capses personalitzades

La botiga de manualitat Fet per tu ha creat caixes en forma dels diferents cofrades de la ciutat.

Per . Actualitzat el

Les dotze confraries de Tarragona s’han vist reproduïdes en petits ninots que decoren caixes de cartó. Una idea que sorgeix perquè es puguin guardar tots els petits elements de la vestimenta típica dels confrares, com per exemple la insígnia o el cordó. La iniciativa ha anat evolucionant des de fa uns dos mesos i ha comportat un gran treball de camp per estudiar els vestits i trobar els materials més adients. El projecte ha comptat amb el vistiplau  de les confraries i amb el recolzament de l’Ajuntament i l’Associacióde la Setmana Santa. Des de la botiga s’espera que aquestes capses reanimin la Setmana Santa de Tarragona i tornar a lligar-ho amb la cultura i l’interès ciutadà. Les caixes van néixer durant el passat Nadal, quan ja se’n van crear unes amb Pares Noels i van tenir molt d’èxit entre els clients. Arran d’això, la botiga va buscar un element característic de Setmana Santa per tornar a provar sort i intentar potenciar aquesta tradició a la ciutat.

Les caixes tenen un preu de 35 euros i estan formades per un cilindre de cartó amagat dins de les reproduccions dels confrares fetes amb goma eva, cinta, pintura, … A més de ser un detall pels membres de les confraries, s’han creat per regalar un element típic d’aquests dies a qualsevol persona de la ciutat. Es poden adquirir a cinc botigues de la ciutat: Fet per tu, El Negrito i La Negrita, la botiga de la Catedral, Casa Corderet i la botiga Sant Jordi Art.