L’aliança hospitalària, una oportunitat perquè els nostres professionals sanitaris puguin dir-hi la seva

Per . Actualitzat el

Els professionals de la salut a les comarques de Tarragona tenen a les seves mans una oportunitat única per incidir sobre el disseny i la definició del model assistencial del futur a les nostres comarques. L’entesa entre diferents proveïdors de salut pública al territori, auspiciada pel Pla Nacional de Salut aprovat pel Parlament de Catalunya, ha creat les eines perquè siguin els mateixos professionals dels diferents centres implicats (Joan XXIII, Santa Tecla i GIPPS) els que analitzin la situació, identifiquin les mancances de les nostres comarques i aportin les seves solucions, basades sempre en l’experiència i el coneixement de les necessitats reals de la població. Una gran oportunitat perquè els professionals puguin dir la seva d’una manera reconeguda i, per tant, ajudin l’Administració a actuar en conseqüència i amb decisions properes a la realitat del dia a dia de les sales d’espera, dels quiròfans i dels ambulatoris. Precisament una de les principals reclamacions del Col·legi Oficial de Metges de Catalunya a Tarragona, des de fa molts anys, és que els gestors de la sanitat haurien de tenir més en consideració l’opinió dels facultatius abans de decidir unilateralment sobre qüestions que afecten la praxi mèdica i, per tant, el model assistencial.  Des de l’anunci d’aquesta voluntat de col·laboració entre els diferents hospitals del Tarragonès i el Baix Penedès (la tardor de 2014), s’ha constituït un total de 12 grups de treball amb participació de metges dels diferents centres per tal d’analitzar plegats les necessitats i aportar millores que es poden aplicar en cadascuna de les especialitats mèdiques que s’atenen al nostre territori. Confiem que la posada en marxa d’aquests plans funcionals reverteixi a mitjà termini en un sistema de Salut cada vegada més eficient i eficaç davant les necessitats de la nostra ciutadania.