Elvira Fernando i Josep Maria Milà, al capdavant de la llista de Ballesteros

Ana Santos, Francesc Roca i Sandra Ramos són les altres novetats de la candidatura del PSC

Per . Actualitzat el

Quan Carles Castillo s’acomiadava dijous passat de la política municipal, la sala d’actes de l’Ajuntament de Tarragona estava plena de periodistes que van preguntar a l’alcalde Ballesteros sobre els noms que sonaven a la llista. La resposta del batlle va ser: «se sabrà quan arribi el moment». Com acostuma a passar amb aquest Govern municipal «el moment» és dies abans de la presentació oficial i el lloc són les pàgines del Diari de Tarragona.

El rotatiu local ha publicat, aquest dimecres, les 12 cares que encapçalaran la llista de Ballesteros. Elvira Ferrando, presidenta de la Germandat EcceHomo, sembla ser el «fitxatge estrella» del candidat socialista. Ferrando era fins fa un mes afiliada de CiU i ara passarà a convertir-se en una de les regidores de la bancalada socialista com a independent, segons publica el Diari de Tarragona.

La llista de Ballesteros continua amb dos dels seus «regidors estrella», Javier Villamayor (3) i Begoña Floria (4). Villamayor, que es perfila com el nou delfí de Ballesteros, va entrar per primer cop com a regidor a les passades eleccions municipals i no ha parat d’acumular responsabilitats. Actualment s’encarrega de dues àrees primordials pel Govern Ballesteros com són Serveis Socials i Tarragona 2017 i Smart City. Floria, al costat de Ballesteros com a portaveu des de 2007, encapçala les conselleries de Mobilitat, Cultura i Festes després d’haver passat per Medi Ambient i per Comunicació, una regidoria que va desaparèixer juntament amb la majoria de Ballesteros el 2011 per petició de l’oposició.

Cares noves però del partit, segons el Diari de Tarragona, al número 5 i 6 amb l’arquitecte Josep Maria Milà i Ana Santos, l’actual secretària de Polítiques d’Igualtat del PSC de Tarragona. Pau Pérez, regidor d’Hisenda del Govern Ballesteros des de 2007, ocuparà el número 7 i l’actual regidora de Joventut, Ivana Martínez, el 8. Martínez va entrar al Govern en substitució d’Antonio Rodríguez el 2013.

El director de l’Institut Comte de Rius, Francesc Roca, entra com independent en el número 9 seguit de l’actual regidora de Comerç i Turisme, Patrícia Antón, també independent. Xavier Tarrés, el regidor més polifacètic de l’etapa Ballesteros i el tercer de la llista que fa vuit anys que acompanya a l’alcalde, baixa fins a la posició número 11. Sandra Ramos, portaveu de l’agrupació local, ocuparà la 12a posició i Xavier Morató, president de l’Associació de veïns de Solimar, la 13a.

Amb aquesta informació que avança el Diari de Tarragona es confirma doncs, que Joan Sanaujes no continua a la política local i s’uneix a les baixes ja anunciades de Carme Crespo, Victòria Pelegrín, Carles Castillo i Francisco Zapater.