El bugui-bugui, el swing i el rythm&blues sonaran al Festival Dixieland d’enguany

Aquest dimecres comença l’edició 2015 amb més de 100 actes en 50 espais de la ciutat

Per . Actualitzat el

Tarragona torna a sortir al carrer, un any més, amb l’arribada de la primavera i dels sons americans de la primera meitat del segle XX: els orígens del jazz. I és que en la seva 21a edició, El Festival Internacional de Dixieland de Tarragona s’enfoca en tres gèneres que es van fer molt populars dins aquest estil com són el bugui-bugui, el swing i el rythm&blues i en fa l’eix conductor d’enguany; a través de Wax&Boogie, de la participació del grup TGN swing i del grup The Allnighters, respectivament.

Tot plegat, del 25 al 29 de març –i actes previs del 16 al 28-, el Festival arribarà a gairebé 50 espais, entre locals i itinerants; amb més de 100 actes sorgits tan de la convocatòria participativa que es va posar en marxa l’any passat i que va donar molt bons resultats, com de la programació pròpia de l’Ajuntament. A aquest nou model també s’hi suma el nou director artístic, que aquest 2015 serà el músic tarragoní, Kike Colmenar. El cartell és obra del jove dissenyador tarragoní Edu Polo Bosch.

Però entrant en matèria pròpiament dita, l’edició d’enguany porta a la ciutat grans cites en pocs dies: per començar, el Teatre Tarragona acollirà el concert The Original Glenn Miller Orchestra & The Irresistibles Andrews Sisters i seguint el fil conductor, a través dels Vespres Dixie, serà el torn de Dani Nel·lo, Mario Cobo & Los Hucklebucks al Magatzem. Els Flamingo Tours o la Fundación Tony Manero a la Sala Zero, així com el prestigiós trompetista Raynald Colom al Bebop…entre moltíssims d’altres actes interessants i d’alt nivell musical completaran la programació als escenaris.

Però el Dixie també surt al carrer i arriba a espais ben diversos com són les biblioteques, els centres cívics o el parc de l’Amfiteatre, sovint acompanyats de música en viu i altres activitats com el cinema, el ball o la gastronomia; que resumeixen l’essència del festival tarragoní. Programació directa de la direcció del festival, propostes de les entitats i locals de la ciutat i la col·laboració del principal patrocinador d’enguany, San Miguel, donen un excel·lent resultat a l’esdeveniment més esperat de la primavera.

El festival estrena director artístic

El músic i productor tarragoní, Kike Colmenar serà el director artístic del Festival Internacional de Dixieland 2015. Amb una àmplia experiència com a músic, ha participat en gires i ha enregistrat amb artistes tan diversos com Santiago Auserón, Joan Isaac, Conrad Setò, Cafè París, Big Band del Taller de Músics de Barcelona o Quartet Brossa. Ha treballat en diverses tasques d’organització als festivals de Jazz de Teruel (2006-2007), Kesse (2011-2012), ETC (2008 al 2011) i Festival Internacional Dixieland de Tarragona (2010-2011).