Prop de 4.000 assistents al Campionat d’Espanya de Taekwondo

Més de 900 esportistes de tot l’Estat van participar al certamen celebrat a la TAP

Per . Actualitzat el

El Campionat d’Espanya de Taekwondo en categories cadet i sub-21 s’ha disputat aquest cap de setmana a la Tarraco Arena Plaça. Més de 900 esportistes (548 en categoria cadet i 370 en categoria sub-21) han participat en aquesta competició, coorganitzada per la Federació Espanyola de Taekwondo i els Jocs Mediterranis Tarragona 2017. Aproximadament 3.700 persones han passat pel Campionat que tanca portes amb un gran èxit de participació.

Amb sis tatamis a la pista, la competició s’ha desenvolupat en horari ininterromput de 8 h del matí a 20 h del vespre. La jornada de dissabte va concentrar els enfrontaments en categoria cadet, mentre que avui diumenge ha estat el torn dels sub-21. Una de les novetats de competició d’aquest cap de setmana ha estat la utilització de petos i cascs electrònics en els combats i una exhibició d’hapkido que va tenir lloc a la mateixa Tarraco Arena Plaça el dissabte a les 17 hores.

En opinió del president de la Federació Espanyola de Taekwondo, Jesús Castellanos, «l’experiència organitzativa a Tarragona ha estat molt positiva. A la pista, hem gaudit d’un alt nivell dels esportistes. El nivell que han demostrat les joves promeses deixa el llistó molt i molt alt. Tenim el futur del taekwondo assegurat». A més, Jesús Castellanos ha destacat la sintonia organitzativa entre Tarragona 2017 i la Federació i ha assegurat que «apostarem per portar el Campionat d’Europa de Clubs a la ciutat».

De la competició d’aquest cap de setmana sortirà l’equip nacional que competirà al Campionat Europeu Cadet que es disputarà a França al juliol i al Campionat Mundial Cadet de Korea que tindrà lloc durant el mes d’agost.

Actuació destacada dels taekwondistes de la província de Tarragona

Entre la categoria cadet i sub-21 la província de Tarragona ha aportat prop de 50 taekwondistes al Campionat d’Espanya.

En categoria cadet, destaca el bon paper dels joves esportistes de la província, que s’han emportat sis medalles cap a casa. Les medalles tarragonines han estat per:

* Esther Asensio Rodríguez: Campiona d’Espanya Cadet en categoria femenina de -51 kg (Damian)
* Yaiza Ferré Pons: Subcampiona d’Espanya Cadet en categoria femenina de -51 kg (Taekwondo Alfaro)
* Raquel Tirado Germán: Campiona d’Espanya Cadet en categoria femenina de -44 kg (Taekwondo Alfaro)
* Cheyenne Brito Rico: Subcampiona d’Espanya Cadet en categoria femenina de -55 kg (Taekwondo Alfaro)
* Cristian Martín Vázquez: Campió d’Espanya Cadet en categoria masculina de -65 kg (Damian)
* Lorena Ortega Ortega: Tercera classificada en categoria femenina de -37 kg (Damian)
* Gloria Ruiz Navarro: Subcampiona d’Espanya Cadet en categoria femenina -41 kg (Taekwondo Olímpic El Vendrell)

El director general dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017, Ramon Cuadrat, ha destacat en aquest sentit que «tenim joves esportistes de gran nivell al territori. Els nostre objectiu és continuar treballant colze a colze amb les federacions per potenciar el talent de les joves promeses que poden estar presents als Jocs Mediterranis». A més, Ramon Cuadrat ha subratllat «l’esforç i dedicació de tots els nostres voluntaris, que segueixen aprenent les tasques que hauran de realitzar l’any 2017 i sense els quals no seria possible dur a terme l’organització d’esdeveniments d’aquest abast».

– La classificació de la categoria sub-21 es penjarà properament en el següent enllaç: http://www.tpss.eu/Resultdetail.asp?ID=532